PRESUDA ZA UBISTVO: Pet godina robije za pomaganje, ubica likvidiran u JAR?

S. J. M.

02. 10. 2020. u 17:25

KOLAŠINAC Nikola Bulatović proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu i osuđen na pet godina zatvora za pomaganje u ubistvu Zvonka Pilčevića, vlasnika menjačnice "Zvonce" u Zemunu, 2009. godine.

ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО: Пет година робије за помагање, убица ликвидиран у ЈАР?

Foto: Tanjug

Njemu je istovremeno produžen i pritvor u kojem se nalazi od hapšenja pre dve i po godine.

Sudija Marina Anđelković je obrazložila da je sud utvrdio da je smrtonosne povrede Pilčeviću te noći naneo Goran Relić za kojeg su dobili informacije da je ubijen u Južnoafričkoj Republici, ali to još nije zvanično potvrđeno, pa je za Relića postupak razdvojen.

- Krivi ste, jer ste svesni dela i u stanju uračunljivosti pomogli Reliću da Pilčevića liši života - kazala je sudija Bulatoviću. - Džipom "čiroki" Relićeve žene došli ste do kafića u Zemunu i čekali da dođe Pilčević. Bili ste prethodnica, koja je došla da izvidi, a onda je u kafić ušao Relić udario Pilčevića, oborio na pod, izvukao napolje i onda svojim "nisanom" odvezao u naselje Goveđi brod gde ga je tukao. I vi ste tamo došli, stojali sa strane i gledali kako ga udara.

Sud je utvrdio da je Pilčević od silnih udaraca dobio brojne teške povrede na mozgu, glavi, telu, rukama i nogama od kojih je preminuo. Navedeno je i da je Bulatović Reliću pomogao da Pilčevićevo telo stavi u gepek džipa i odvezao ga je Zemun, gde ga je izbacio na ulicu.

- U tom džipu su nađeni samo vaši DNK tragovi na volanu i menjaču, dok se u gepeku prepliću sa DNK tragovima žrtve - navela je sudija. - Na osnovu toga je zaključeno da ste ga sa Relićem izvukli iz džipa. Posle ste se odmah dali u beg u Crnu Goru. Niste saizvršilac u ubistvu, ali ste pomagač.

Dok je sudija obrazlagala presudu Bulatović je sve vreme vreteo glavom, kao da negira njene reči, ali je mirno saslušao odluku. Na objavu presude došla je i njegova majka, koja je iz sudnice izašla suznih očiju.

NEMAM REČI

PRESUDU Nikoli Bulatoviću bez mirno je odslušala i supruga ubijenog Zvonka Pilčevića.

- Šta da kažem, izgubila sam supruga, a deca oca. On je bio pošten čovek. Nemam reči - kratko je kazala Pilčevićeva supruga nakon izricanja presude i napustila zgradu suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!