NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO KRISTINE KAPLANOVIĆ: Optužen da je upucao devojku na benzinskoj pumpi, evo kako se branio

S. J. M.

10. 09. 2020. u 18:41

MILOŠ Srebrić optuženi za ubistvo Kristine Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu pre tri godine, negirao je juče na suđenju u Višem sudu u Beogradu sve optužbe koje je u svojoj odbrani u tužilaštvu na njegov račun izneo Stefan Rokvić, inače sin biznismena Daniela Rokvića.

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО КРИСТИНЕ КАПЛАНОВИЋ: Оптужен да је упуцао девојку на бензинској пумпи, ево како се бранио

Foto: Facebook

Stefan Rokvić je u ovom postupku optužen za neprijavljivanje krivičnog dela i u sudnici nije želeo da iznosi odbranu, niti da odgovara pitanja, već je ostao pri onome što je rekao u tužilaštvu. Tada je ispričao da se te kobne večeri 25. maja 2017. godine u svom poršeu po gradu vozao sa Srebrićem i da su krenuli u njegovo selo kod Velike Plane. Srebrić mu je kod pumpe rekao da stane na autoputu da uzme nešto, a kad se vratio bio je uznemiren, znojav, bilo mu je muka, pa je povraćao, a za pojasom mu je video pištolj.

Stefan Rokvić/Foto: Novosti

Srebrić je juče negirao da se sa Rokvićem uopšte video tog dana. Ispričao je da mu je Rokvić kad su se videli dva meseca posle ubistva devojke, kazao da ima problem, ali nije rekao koji i da je neki policijski inspektor njegovom ocu rekao da će ga uhapsiti i da mora da napusti zemlju.

MARIHUANA I KOKAIN

OKRIVLjENI Srebrić je rekao da je Rokvića upoznao u pritvoru u CZ 2013. godine, jer su bili u istoj ćeliji i da su se posle nastavili da se druže. Smatrao je da su bili prijatelji, izlazili su zajedno i često koristili marihuanu i kokain, koje je Stefan nabavljao.

- Kad su me uhapsili u avgustu policajac me pitao da li poznajem Stefana Rokvića, a ja sam odgvorio da ne poznajem, nisam "cvećka", ali u policiji ne priznajem da poznajem ijednog druga - kazao je juče Srebrić.

- Tadašnji advokat mi je rekao da je dobro što sam to negirao i da je Stefanov otac kontaktirao moju suprugu i rekao da će brinuti o njoj i detetu, a da ću ja finansijski biti nagrađen kad izađem. Rečeno mi je da nemaju ništa protiv mene i da ću u pritvoru biti šest meseci do godinu dana. U novembru prošle godine saznao sam da je Stefan uhapšen i pošto su ga odmah pustili na slobodu, mislio sam da taj dogovor sa policijom još važi. Kad sam pročitao njegovu odbranu šokirao sam se i video da je usmerena na to da sam ja odgovoran. Nije tačno da sam ja izvršilac tog krivičnog dela.

Rokvić je na kraju ročišta rekao da je Srebrić sve izmislio, ali da ne želi da se suočava sa njim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)