APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak osuđeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine. Ovaj sud vratio je predmet na ponovno suđenje u Specijalni sud kako bi se otklonili nedostaci, a dokazi bili na pravilan način analizirani.

Dragan R

08.09.2020. 10:22

Случајно или намерно, ставили сте асолутно погрешан и неодговарајући наслов. Првостепена пресуда за убиство Ћурувије није укинута због неких грешака, већ зато што није заснована на доказима и што је незаконита, што је и из самог текста очигледно. Ја поздрављам ову пресуду Апелационог суда јер је она доказ да у Србији још увек постоје судије које часно и одговорно обављају свој посао. Пратио сам првостепено суђење преко штампе али и то је било довољно да се схвати да је оптужница неодржива. Од самог почетка Бранка Прпа невенчана супруга Ћурувије која је била једини непосредни сведок убиства тврди да на Ћурувију нису пуцали они који су оптужени као непосредни извршиоци.

EvGenije

08.09.2020. 10:41

Prosto je neverovatno dajedan sud, pa još "specijalni", napravi toliko grešaka, pa još kardinalnih, u jednoj presudi. To nije moglo biti slučajno. Samo je pitanje da li je sud želeo pomoći tužilaštvu ili optuženima. Izjava advokata porodice je besmislena jer optužnica sa ovakvim dokazima ne može opstati.

Ko je to N N

08.09.2020. 12:05

Ko to može biti N.N., neka se otkrije još informacija, hvala apelacionom sudu na pravoj odluci. Pravda je spora ali dostižna. I porodici Ćuruvija želim svu snagu i istrajnost u nastavku borbe, Srbija je uz vas.