UBIO ŽRTVU SA 15 UDARACA ČEKIĆEM, PA ISKASAPIO Potvrđena presuda-ubici iz Mirijeva 15 godina robije

E. H.

21. 08. 2020. u 13:29

APELACIONI sud u Beogradu odbio je kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu beogradskog Višeg suda po kojoj je Obren Zirojević osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Draga Mašulovića.

УБИО ЖРТВУ СА 15 УДАРАЦА ЧЕКИЋЕМ, ПА ИСКАСАПИО Потврђена пресуда-убици из Миријева 15 година робије

Foto: Fejsbuk

Zirojević je oglašen krivim jer je 29. januara 2015. u beogradskom naselju Mirijevo, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, ubio Mašulovića, nanevši mu 15 povreda čekićem u potiljačnom predelu glave. Zatim je u kupatilu žrtvi odsekao ruke do ramena, noge do kukova, kao i obe potkolenice. Odsečene butine pokojnog stavio je prvo u plastični, a zatim u platneni džak.

Peškirima i Zirojevićevom odećom obrisao je krv, sve to stavio u drugi džak, koji je zajedno sa butinama odneo u nedovršeno kupatilo na spratu. Trup, ruke i potkolenice pokojnog stavio je u kese i odneo u Mašulovićevo vozilo. Zatim se odvezao do garaže koju je koristio pokojni, gde je ostavio automobil, ne vadeći iz njega kese sa delovima tela.


Zirojević je prvobitnom presudom bio osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, ali je tu odluku ukinula Apelacija i suđenje vratilo na početak. Novom odlukom, Zirojeviću je prekvalifikovano delo, na blaži oblik ubistva.

Optužnicom mu se na teret stavljalo teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja, za šta je zaprećena najstroža kazna. Kako je obrazložena prilikom izricanja druge presude, iz nalaza i mišljenja veštaka, kao i iz izjava pojedinih svedoka, sud nije mogao da utvrdi da je reč o svirepom ubistvu, počinjenom iz koristoljublja.

Zbog toga je i prekvalifikovano delo, ali mu je izrečena maksimalna kazna propisana zakonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu