ZAPLENA ZLATA: “Pali” Bugari sa oko oko 800 gr zlatnog nakita, vrednog milion dinara

Tanjug

10. 08. 2020. u 10:06

CARINICI su u dva slučaja na prelazu Gradina zaplenili oko 800 grama zlatnog nakita vrednog gotovo milion dinara, saopštila je danas Uprava carine.

ЗАПЛЕНА ЗЛАТА: “Пали” Бугари са око око 800 гр златног накита, вредног милион динара

Foto: Tanjug

Oba slučaja otkrivena u subotu, 8. avgusta.

Jedan prekršaj otkriven je oko osam sati, kada je na ulazu u zemlju za carinsku kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka, kojim je četvoročlana porodica bugarskih državljana putovala ka Nemačkoj.

Mada su tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, prilikom detaljne kontrole je u torbi kod 32-godišnje putnice pronađeno gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.

Više od 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procenjeno je na oko 600.000 dinara.

Samo pola sata ranije neprijavljeni zlatni nakit pronanađen je i prilikom detaljne kontrole "mercedesa" bugarskih registarskih oznaka, kojim je takođe ka Nemačkoj putovala petočlana porodica bugarskih državljana.

Ovoga puta više od 20 komada različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Kao vlasnica neprijavljenog zlata, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara, prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu