PRITVOR JEDANAESTORICI OSUMNJIČENIH: Uhapšeni u akciji srpske policije i FBI

Novosti online

25. 07. 2020. u 19:00

SUDIJA za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći po zahtevu Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država, Odeljenja za krivične poslove za privremeno pritvranje lica K.K, K.F.A.K, M.P, U.S, N.K, A.S, A.S, M.M, N.D, B.R. i N.M, pre podnošenja zamolnice za izručenje, je nakon saslušanja osumnjičenih, dana 24.07.2020.godine doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor koji po ovom rešenju može trajati najduže 60 dana.

ПРИТВОР ЈЕДАНАЕСТОРИЦИ ОСУМЊИЧЕНИХ: Ухапшени у акцији српске полиције и ФБИ

Foto Depositphotos

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja. Žalba ne zadržava izvršenje rešenja.

Pored postojanja razloga za određivanje pritvora, ovakva odluka je doneta iz razloga što sva navedena lica potražuju pravosudni organi Sjedinjenih Američkih Država radi vođenja krivičnog postupka prema navedenim licima, a za urotu za počinjenje prevare sa prebacivanjem novca što predstavlja kršenje glave 18 Zakonika Sjedinjenih Američkih Država odjeljak 1349 i 1343 (tačka 1), dok osumnjičene K.K, K.F.A.K, M.P, U.S, N.K, A.S, A.S, M.M i dr. i za urotu za počinjenje pranja novca što je kršenje glave 18 Zakonika Sjedinjenih Američkih Država odeljak 1956.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!