PONOVO PRIVODE MAJU BAĐIKIĆ? Menja se optužnica zbog sumnje da je bila saučesnik Davoru Perniću

V. Đ.

12. 07. 2020. u 23:07 >> 23:07

VIŠE javno tužilaštvo u Negotinu, ka­ko je "Novostima" predočeno u izvorima bliskim istrazi, tokom naredne nedelje ponovo će podići optužnicu protiv Maje Bađikić (26) iz Dupljana, zbog sumnje da je bila saučesnik Davoru Perniću (35), iz Jabukovca, u četvorostrukom zločinu između 7. i 9. avgusta prošle godine, kada su, na salašu u mestu Velja Vratna, nedaleko od sela Jabukovac, ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra LJubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

ПОНОВО ПРИВОДЕ МАЈУ БАЂИКИЋ? Мења се оптужница због сумње да је била саучесник Давору Пернићу

Foto S.M.Jovanović

VJT će, kako saznajemo, na osnovu "novih dokaza ponovo od Višeg suda zatražiti da se privede Maja Bađikić, zbog uznemiravanja javnosti" pošto se nalazi na slobodi, iako je bila pritvorena zbog sumnje da je učestvovala u tom delu i kasnije puštena.

Viši sud u Negotinu tražio je, posle podizanja prve optužnice protiv Pernića i Bađikićeve za teško ubistvo, od Višeg javnog tužilaštva u tom gradu dopunu istrage s ciljem da se ustanovi tačan datum kada je masakr počinjen. Pored toga, zahtevano je i da se utvrdi starost opušaka u okolini mesta zločina, na kojima su pronađeni DNK tragovi Bađikićeve, kao i to da li su vremenski uslovi imali uticaja na njih.

- Po dopunskom veštačenju, ustanovljeno je da se zločin mogao odigrati između 7. i 9. avgusta prošle godine - navode u istrazi za naš list. - U početku se kao datum zločina striktno pominjao 7. avgust, ali sada ovo veštačenje baca potpuno novu sliku na masakr kod Jabukovca.

MAJA Bađikić je, u ekskluzivnoj izjavi "Novostima", kazala da na imanju Kazimirovića nikada nije bila. "Imam alibi da nisam bila na tom mestu, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi", kazala je ona.

Iako ima alibi za 7. i 8. avgust, a imajući u vidu da se kao datum zločina ne isključuje ni 9. avgust, kada je Maja bila u Jabukovcu, ona će, kako najavljuju iz VJT, to moći da objasni tokom suđenja.

Na osnovu novih veštačenja, ali i saslušanja novih svedoka, kako saznajemo, VJT će tražiti da se prilikom podizanja optužnice Bađikićeva ponovo privede, ali će konačnu odluku da li će taj zahtev biti usvojen doneti Viši sud.

OPTUŽIO JE PERNIĆ

Davor Pernić (na slici) je Maju optužio da je ubila dvoje ljudi. Po njegovim rečima, imali su intimne odnose od 13. juna prošle godine i ljubav su uvek vodili pod dejstvom narkotika. Navodi da je ona tada izvadila kesicu sa tabletama crvene boje, na kojoj je bilo ugravirano srce. Navodno, u pitanju je bila droga ekstazi.

Foto Instagram

Davor Pernić

Po rečima prvoosumnjičenog, on i Maja su 7. avgusta, svako svojim kolima, došli do Kazimirovićevog salaša, gde su ubili po dvoje ljudi. Pre toga su, kaže, popili po limenku "red bula" i ovaj put po celu crvenu tabletu. Nakon toga, kada su skinuli fantomke, videli su da im iz nosa curi krv. On je, kazao je, odneo oružje i zakopao ga u šumi, nedaleko od svog salaša između Jabukovca i Štubika. Po Davorovim rečima, Maja je, navodno, ubila Rajinu majku i Draganu Jozeljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)