NIŠLIJA PREVAREN SMS PORUKOM: Sa računa mu skinuto 300.000 dinara

J. Ć.

16. 06. 2023. u 16:30

Kada je putem sms-a dobio poruku da mu pošiljka koju je zaista iščekivao nije poslata, ne sluteći nikakvu prevaru, jedan Nišlija, prateći uputstva, ostao je bez dinara na kartici.

НИШЛИЈА ПРЕВАРЕН СМС ПОРУКОМ: Са рачуна му скинуто 300.000 динара

J. Ć.

Naime, njemu je stigla poruka sadržine:

"Vaš paket nije mogao da bude isporučen zbog adrese koja nedostaje. Molimo vas da to rešite na vreme. Možete da ažurirate svoju adresu onlajn i da zatražite nove isporuke na: https://posta.syrbo.com" .

Tada je ukucao šta treba, između ostalog i broj kartice, jer je koincidencijom zaista očekivao pošiljku. Pisalo je da treba da plati 68 dinara poštarinu, a umesto toga platio je 300.000 dinara. Čitav slučaj prijavio je policiji.

- Iščekujuci prijem pošiljke, ne sluteći da će biti obmanut, nakon prijema sms poruke radi dopune adrese i uplate novčanog iznosa od 68 dinara, a sve u cilju prispeća pošiljke, oštećenom je skinuto sa računa oko 300.000 dinara. Podaci koji su traženi i link na koji je upućivao nisu dovodili u sumnju da će transkacija biti predmet zlouporebe - kaže advokat i zastupnik oštećenog Sandra Rajković.

J. Ć.

O napred navedenom događaju obaveštena je policija, a biće podneta krivična prijava pred nadležnim javnim tužilaštvom zbog sumnje vršenja krivičnog dela zloupotrebe i falsifikovanja platnih kartica.

Ukolilo je još neki građanin oštećen može podneti prijavu u kom slučaju od vrednosti oštećenja zavisi i aktivnost Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)