MAJKA I SESTRA ANE VOLŠ UPOZNATE SA DETALJIMA ISTRAGE: Brajanu preti doživotna robija

Novosti online

31. 03. 2023. u 09:49

MAJKA i sestra nestale Srpkinje Ane Volš, za čije ubistvo je noćas zvanično optužen njen suprug Brajan Volš, kako se saznaje upoznate su sa svim detaljima iz istrage.

МАЈКА И СЕСТРА АНЕ ВОЛШ УПОЗНАТЕ СА ДЕТАЉИМА ИСТРАГЕ: Брајану прети доживотна робија

Ana sa majkom Milankom, Foto Privatna arhiva

Kako se saznaje, Milanka, Anina majka, i njena sestra imale su konferencijski sastanak sa tužiteljkom u vezi sa ovim slučajem, i tada su im predočeni svi detalji iz istrage.

Velika porota okruga Norfolk i zvanično je optužila Volša za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i nekoliko drugih optužbi, saopštila je kancelarija Javnog tužioca okruga Norfolk.

Kako je izjavio okružni tužilac Norfolka Majkl V. Morisi velika porota okruga Norfolk podigla je u četvrtak tri optužnice protiv Brajana Volša.

Velika porota optužila je Volša za ubistvo svoje supruge Ane, za dovođenje u zabludu policijske istrage/ometanje pravde i za nepropisno prenošenje ljudskog tela.

U Masačusetsu, osuda za ubistvo prvog stepena donosi obaveznu kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.

- Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi u januaru. Ova optužnica premešta slučaj na Viši sud u Norfolku, gde će iznova biti suđeno u narednim nedeljama. Taj datum još nije određen - rekao je Morisi.

Okružni tužilac je dodao da je ovo samo korak u dugom procesu, tokom kojeg Brajan Volš uživa ustavnu pretpostavku nevinosti i svu zaštitu koja mu se pruža po Ustavu.

- Zahvalni smo detektivima koji su uložili toliko sati u prikupljanje dokaza u ovom slučaju i svedocima koji su nam pomogli da dođemo do ovog koraka - zaključio je Morisi.

Okružni tužilac Morisi rekao je da će njegova kancelarija odrediti datum suđenja čim ga završi Vrhovni sud Norfolka.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA: Ivan Miljković skoro neprepoznatljiv (FOTO)