VOLŠ GLUMI LUDILO: Optuženi za ubistvo supruge Ane (39) sa advokatima priprema odbranu

E. H.

25. 01. 2023. u 22:00

PREMA pisanju pojedinih američkih portala, Brajan Volš (47) optužen da je usmrtio svoju suprugu Anu (39) sa advokatima sprema odbranu, koju će najverovatnije izneti 9. februara, za kad je zakazan nastavak procesa pred sudom u Bostonu.

ВОЛШ ГЛУМИ ЛУДИЛО: Оптужени за убиство супруге Ане (39) са адвокатима припрема одбрану

Brajan Volš, Foto Tanjug

Navodno, ona će se bazirati na tome da ima psihičkih problema, a kao dokaze za to koristiće raniju lekarsku dokumentaciju, iz vremena kada se lečio u jednoj ustanovi.

- Brajan izluđuje zatvorske čuvare - preneli su pojedini tviteraši izjavu neimenovanog izvora bliskog istrazi, koju je dao za neke portale. - Ne izlazi iz pritvorske ćelije, nešto zapisuje, a povremeno zove čuvare i postavlja im neka suluda pitanja, bez ikakvog smisla.

Na društvenim mrežama se raspravlja o tome da li je reč o njegovoj strategiji da se vadi na neuračunljivost ili mu zaista nije dobro. Pojedini smatraju da se "ukopao" sa pretragama na internetu, gde se interesovao kako da se oslobodi tela, i da se sada "hvata za slamku".

Foto "Tviter"

I dok se čeka nastavak suđenja, nadležni u SAD i dalje rade na prikupljanju dokaza.

Tužilaštvo ispituje svaki detalj, kako bi "zakucali" svoju optužnicu. Stručnjaci navode da bi pronalaženje Aninog tela za njih bio pravi "džekpot".

Volš je uhapšen 8. januara, a lisice na ruke su mu stavljene zbog ometanja policije tokom potrage za nestalom Beograđankom. Nedelju dana kasnije, tužilaštvo mu je na teret stavilo najteže krivično delo.

Milanka Ljubičić, Anina majka, još ne može da poveruje da je njena ćerka ubijena i da je Brajan za to optužen.

Ona je pre nedelju dana bila u Ministarstvu spoljnih poslova gde je potpisala papire kojima se od nadležnih u SAD traže sve potrebne informacije vezane za slučaj. Iz MSP su  saopštili da su Milanku juče pozvali telefonom  i da su je obavestili sa sadržinom razgovora sa predstavnicima nadležnog američkog tužilaštva. Navode da je konzul Srbije u Njujorku tužiocu predočio mogućnost da se sve informacije daju njemu, kako bi one bile dostavljene MSP, a dalje Aninoj majci. Takođe joj je predočeno i da je moguće da sa tužiocem razgovara konferencijskom vezom u koju bi bila uključena i njena starija ćerka Aleksandra koja živi u Kanadi.

Ana sa majkom Milankom, Foto Privatna arhiva

NISAM GLEDALA BRAJANA

NISAM pratila kada je Brajan izlazio pred sud i ne znam kako je sve to izgledalo - rekla je Milanka Ljubičić (na slici), dodajući da je od 4. januara, kada je prijavljen Anin nestanak, u agoniji.

Nedavno je za "Novosti" izjavila da i dalje ne može da poveruje u ono što tvrdi tužilaštvo. Govoreći o Aninom i Brajanovom braku, ističe da nikada nije primetila da ima bilo kakvih trzavica, neslaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri