"NOVOSTI" SAZNAJU: Očekuje se rasvetljavanje ubistva Ivane na Zvezdari, tragovi otkriveni u stanu

E. V. N.

09. 01. 2023. u 09:00

POJEDINI tragovi koji su ostali u iznajmljenom stanu Ivane K. (27) na Zvezdari u Beogradu, u kojem je nađena mrtva 24. decembra, trebalo bi da policijske inspektore dovedu do njenog ubice.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Очекује се расветљавање убиства Иване на Звездари, трагови откривени у стану

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Fejsbuk

Obdukcija je utvrdila da je devojka ugušena davljenjem, pa je protiv zasad nepoznate osobe pokrenuta istraga zbog ubistva. Na identifikaciji i otkrivanju počinioca svakodnevno se radi.

Svi DNK tragovi, koji su pronađeni u njenom stanu, upoređuju se sa DNK pojedinih osoba koje su bile u njenoj okolini, ali i sa bazom DNK podataka u policiji. Takođe se proverom baznih stanica mobilnih telefona pokušava utvrditi ko je tada bio u prostoru zgrade u kojoj je živela. Pretpostavlja se da je ona ubijena dva dana pre nego što je pronađena, jer se dva dana roditeljima i braći nije javljala na telefon.

Takođe, policija proverava i sve njene kontakte i komunikacije, pošto se veštači i njen telefon da se vidi da li neke poruke ili možda pozivi mogu da ukažu na mogućeg ubicu.

Ivana K. je studirala u Beogradu i pošto se nije javljala na telefon, njena porodica se zabrinula. Pozvali su rođake, koji su otišli do stana, ali je bio zaključan i niko nije otvarao vrata. Tada su uspeli da kroz prozor vide kako leži na krevetu. Nakon toga je vrlo brzo stigla vlasnica stana, kao i policija, pa su ušli unutra i zatekli mrtvu devojku. Na prvi pogled uočljivih povreda nije imala, ali je obdukcioni nalaz kazao da je ugušena. Prema nekim nezvaničnim informacijama, koje se pojavljuju u javnosti, navodno je ugušena jastukom ili nekim platnom.

Prve sumnje su da ju je ubio neko koga je ona poznavala i pustila u stan. Nikakve premetačine u nereda u stanu nije bilo, a nije nađen ni ključ od stana u vratima. To ukazuje da je ubica zaključao vrata i pobegao sa ključem.

Kamere traže počinioca

KOMŠINICA je policiji ispričala da se te večeri iz njenog stana čula buka, kao da se svađala sa nekim. Policija je uzela i snimke sa svih okolnih nadzornih kamera, da se vidi ko je tog dana ulazio i izlazio iz zgrade i da li mu se vidi lice.

Ivana K. je sahranjena 27. decembra na groblju u Lovćencu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)