ČAK TRI SLUČAJA SILOVANJA: Prijavljena za poslednja 24 časa na Kosovu i Metohiji

Novosti online

05. 10. 2022. u 18:38

KOSOVSKOJ policiji za samo 24 časa prijavljena su čak tri slučaja silovanja – dva u Đakovici i jedan u Uroševcu.

ЧАК ТРИ СЛУЧАЈА СИЛОВАЊА: Пријављена за последња 24 часа на Косову и Метохији

Foto: Tanjug

U toku jučerašnjeg dana, sat vremena nakon podneva, u Đakovici su jednu osobu nasilno ugurala u automobil dva maskirana muškarca i seksualno je napala.

Žrtvi je ukazana medicinska pomoć, a u vezi sa ovim slučajem uhapšen je jedan od muškaraca kojem je potom određena mera zadržavanja.

U istoj opštini, nekoliko sati kasnije zabeležen je sličan slučaj. Jedna osoba je prijavila da ju je muškarac nasilno ugurao u svoj automobil gde je, kako navode iz policije, sa njom imao seksualni odnos protivno njenoj volji.

U šturom policijskom izveštaju navodi se da je počinilac uhapšen, te da mu je odlukom tužioca određeno zadržavanje.

Istog dana slučaj silovanja zabeležen je i u Uroševcu, kada je žena prijavila svog bivšeg verenika koji je potom uhapšen. NJemu je takođe određena mera zadržavanja.

Porast broja prijavljenih slučajeva silovanja, uz povećanu medijsku pažnju dolazi nakon što je u žižu javnosti, krajem avgusta, dospeo slučaj silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini, kada je u periodu od mesec dana uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za ovo krivično delo. Slučaj su pratili i masovni protesti u Prištini, ostavke i otkazi javnih funcionera i osude od strane javnih zvaničnika.

KoSSev

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u NJujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu