VREME SAHRANE DRŽI SE U STROGOJ TAJNOSTI: Sveštenici progovorili o ubijenom Jovanu Vukotiću

Novosti online

15. 09. 2022. u 10:00

VREME sahrane Jovana Vukotića (42), navodnog vođe „škaljarskog klana”, drži se u strogoj tajnosti iz bezbednosnih razloga, a poslednji ispraćaj biće obavljen na groblju u rodnim Škaljarima u Kotoru.

ВРЕМЕ САХРАНЕ ДРЖИ СЕ У СТРОГОЈ ТАЈНОСТИ: Свештеници проговорили о убијеном Јовану Вукотићу

Foto: Printscreen

Na groblju u Škaljarima grobnice rasprodate, a njihove cene se kreću oko 4.000 evra

Kako je juče rečeno na groblju Škaljari, još nije zakazana sahrana Vukotića, čije telo treba da bude dovezeno iz Turske.

- Na ovom groblju su grobnice rasprodate, a njihove cene se kreću oko 4.000 evra. Odavno nismo ovde prodali nijednu. Više ih nema. Jedino ako neko nekom nije prodao svoje grobno mesto - rekla je za Objektiv službenica u tom komunalnom preduzeću.

Ona je dodala da ima najava da će se graditi grobnice iznad Dobrote, ali nam ništa preciznije nije mogla da kaže.

FOTO: YENI ŞAFAK

NE ZNAM DA LI JE JOVICA KRŠTEN

Niko od pravoslavnih sveštenika u Kotoru, ali i Cetinju nije mogao ništa preciznije da nam kaže o datumu i vremenu poslednjeg ispraćaja Vukotića. Neki od njih su nam potvrdili da Vukotićeva majka živi u Dobroti, a neki su lično poznavali Jovana.

– Znam Jovicu, ali ne znam da li je on kršten, a mislim da njegov brat Igor jeste – rekao nam je paroh jedne kotorske crkve.

JAKE MERE OBEZBEĐENjA

Jedna od najčešće pominjanih opcija u Kotoru i okolini je da će Jovan biti pokopan u mestu Čevo kod Cetinja, gde je sahranjen i njegov ubijeni otac Veselin Vesko Vukotić.

– U tom mestu mu je pokopan otac Vesko, koji je ubijen 2019. godine. To je rodno mesto Vukotića, a govorka se da će tu biti sahranjen i njegov sin Jovan. U tom mestu ima groblje i crkva, u kojoj službe drži paroh sa Cetinja – rekla su nam sveštena lica iz Kotora.

Veselin Vesko Vukotić je sahranjen 22. aprila u Čevu kod Cetinja, a poslednjem ispraćaju prisustvovao je uski krug rođaka i prijatelja. Čitulje su objavljene dan posle sahrane iz bezbednosnih razloga.

– Sahranu su organizovala Veskova dva bratanaca, sinovi njegovog pokojnog brata Miladina, koji je bio ministar saobraćaja u vladi Mila Đukanovića. Vesko se ženio tri puta, a u poslednjem braku je bio sa jednom doktorkom – rekli su za medije tada izvori iz Crne Gore.

Na sahrani Vukotića su bile jake mere obezbeđenja. Vukotićev ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.

Foto: Privatna arhia/Shutterstock/Ilustracija

POSLAO PORUKU NEPRIJATELjIMA

Jovan Vukotić je u vreme sahrane oca bio u beogradskom Centralnom zatvoru, u kojem je izdržavao kaznu od 15 meseci zbog lažnog pasoša.

Od oca se tada oprostio čituljom preko cele strane u podgoričkom listu Dan.

– Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati, kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala – napisao je Jovan.

Ujedno je tada preko lista Pobjeda poslao poruku neprijateljima.

– Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živeo, uzdignute glave koračao i uvek nam govorio da je život prolazan, a obraz večno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored serdara i vojvode koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju