UBIJENI VOĐA ŠKALJARACA BIO STALNA META KAVČANA: Vukotić više puta izbegao smrt - suparnički klan hteo da ga likvidira po svaku cenu

Novosti online

08. 09. 2022. u 23:03 >> 23:03

JOVICA Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je večeras ubijen u Turskoj više puta je bio na meti suprostavljenog kavačkog klana. On je, prema podacima crnogorske policije, bio u bekstvu.

УБИЈЕНИ ВОЂА ШКАЉАРАЦА БИО СТАЛНА МЕТА КАВЧАНА: Вукотић више пута избегао смрт - супарнички клан хтео да га ликвидира по сваку цену

Marko Miljković i Veljko Belivuk / Jovan Vukotić

On je za samo nekoliko meseci krajem 2019. i tokom 2020. čak tri puta je bio na meti suprotstavljenog kavačkog klana, koji su imali nameru najpre da ga otruju, zatim ubiju iz puške, a potom i raznesu eksplozivom koji bi nosio dron. Prema pisanju Pobjede, čak dva plana za likvidaciju Vukotića u istražnom zatvoru Spuž propala su u julu 2020, iako je vođa "kavčana" Radoje Zvicer sa jednim od svojih najbližih saradnika, Milanom Vujotićem, do detalja isplanirao i organizovao ubistvo u zatvoru.

Zatrovan ručak

Podsetimo, samo dva meseca ranije, u maju iste godine, i Zvicer je bio teško ranjen u napadu u Ukrajini. Kako se sumnjalo, na meti "kavčana" Vukotić je bio i u decembru 2019, dok je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu. Tada je, kako se sumnjalo, grupa mladića obučenih u policajce planirala da verenici vođe "škaljaraca", koja mu je svakodnevno dostavljala hranu, u obrok sipa cijanid. Međutim, ove sumnje nikada nisu dokazane i protiv četvorice osumnjičenih za pokušaj trovanja postupak za to krivično delo je obustvaljen.

Foto: V. N.

- Koliko su bili uporni u tome da ga ubiju, najbolje svedoče spisi Specijalnog državnog tužilaštva u kojima se navodi da su, čim je 2020. godine Vukotić izručen Crnoj Gori iz Beograda, osmislili novu strategiju - da ga ubiju iz puške ili drona - objašnjavaju izvori iz istrage i dodaju da nijedan plan nisu uspeli da realizuju.

Prvobitni plan je bio da u kanalu u blizini zatvora čekaju pogodan trenutak i pucaju u njega iz puške sa optičkim nišanom kada se pojavi na prozoru. U slučaju da to ne uspe, imali su i rezervnu opciju. Zbog pomaganja u tome, podsetimo, nedavno je uhapšen i zatvorski stražar Vladan Lučić.

- Plan B podrazumevao je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar istražnog zatvora Spuž i onemogući eventualno bekstvo Vukotića, koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene bombe - prenose oni.

Transport helikopterom

Vođa "škaljaraca" u to vreme u zatvoru je boravio zbog optužbi da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Ta istraga, međutim, obustavljena je pošto je Vukotić dostavio dokaze da se u vreme kada je na njih pucano nalazio u inostranstvu.

Vukotić je, podsetimo, u Crnu Goru izručen iz Srbije u februaru 2020. helikopterom, u najvećoj tajnosti. Posle okončanja istrage zbog koje je prebačen u Spuž, pušten je na slobodu krajem jula iste godine. I za njim je nedavno raspisana poternica.

Zvicer: Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em

Jedan od ključnih dokaza crnogorskog tužilaštva u postupku protiv Radoja Zvicera, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, presretnuta je komunikacija putem Skaja u kojoj navodno daje instrukcije i nervozno kritikuje pripadnike klana angažovane na likvidaciji Jovana Vukotića zbog toga što odugovlače sa planom. U jednoj od poruka navodno se Zvicer ostalim članovima grupe obraća rečima: "Vere u sebe nemate, to je ođe najviši problem".

- Nemate vi samopouzdanja!!! - dodaje Vukotić, koji je takođe u bekstvu.

- Previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još još... sinoć legnemo sa stolarom, budimo se sa variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj, smirite se malo, kumim ve bogom. Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činjeli, tri puta teže od toga - navodno im piše Zvicer u sledećoj poruci i dodaje: "Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči".

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!