PUTNIKU SU IZVADILI STAKLO IZ OKA: Jezivi detalji saobraćajne nesreće kod Leskovca

novosti online

22. 08. 2022. u 17:05

ŽENA N. N., zaposlena kao turistički vodič u jednoj agenciji, poginula je, a 27 putnika je povređeno u teškoj nesreći koja se dogodila juče oko 5.40 ujutru, kada je autobus somborskih registarskih oznaka sleteo sa auto-puta u mestu Pečenjevce kod Leskovca.

ПУТНИКУ СУ ИЗВАДИЛИ СТАКЛО ИЗ ОКА: Језиви детаљи саобраћајне несреће код Лесковца

Foto: Novosti

Nesreća se dogodila pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, kada je autobus s putnicima koji su se vraćali s letovanja iz Haniotija izleteo s kolovoza i završio u njivi. Osim odraslih, u udesu je povređeno i nekoliko dece, ali je njihovo stanje, na svu sreću, dobro.

Dozivali pomoć

- Put je u tom delu potpuno ravan i nikome nije jasno kako je autobus izleteo, s obzirom na to da su prvi rezultati istrage pokazali da on nije udario u drugo vozilo, niti ga je neko izgurao s puta - kaže izvor iz istrage.

Nakon stravične nesreće sve hitne službe iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca i Niša uputile su se na mesto udesa.

- Ljudi na koje su lekari nailazili su bili zabrinuti, uplašeni, neki su se već izvukli iz vozila i stajali su u njivi. Drugi su bili krvavi, isečeni, izgrebani, ugruvani, molili su za pomoć. Osamnaest pacijenata prebačeno je u bolnicu u Leskovcu, dok je u Univerzitetski klinički centar u Nišu transportovano 16 putnika - naveo je izvor.

Ukleto mesto

Stradali putnici iz Makedonije

Na istom mestu na kome je autobus juče ujutru sleteo u decembru 2018. godine dogodila se nesreća u kojoj su tri osobe poginule, a 32 su povređene.

- Tada se prevrnuo makedonski autobus koji je saobraćao iz pravca Skoplja ka Austriji. Bila je zima i postojala je poledica, tako da je negde i razumljivo što se to dogodilo - podsetio je izvor.

Jedna od putnica, koja pukom srećom nije teže povređena, za Kurir je opisala šta je prethodilo udesu.

- Stali smo kod hotela "Predejane" da se odmorimo, a nakon toga smo lepo krenuli, sve je bilo normalno, i brzina i uslovi puta. Vozač je super vozio, ali prethodno se nešto požalio da ima šećer. Da li je to uticalo ili ne, ne znam, ali mi smo s ravnog puta tek odjednom skrenuli i prevrnuli se. Mnogi od nas su dremali ili spavali, ali vozač je bio potpuno svestan za volanom. Verovatno mu je u momentu pozlilo - kaže jedna od putnica.

- Žena koja je stradala je bila zaposlena u organizaciji puta, a videla sam da ima još teško povređenih putnika, nekim ljudima su polomljene ruke, nekima rebra.

Smešteni u dve bolnice

Profesor doktor Goran Stanojević, zamenik direktora UKC Niš, juče je objasnio da je 12 pacijenata već pušteno na kućno lečenje, kao i jedan mališan od osam godina.

- Na operacionom stolu je trenutno muška osoba stara 69 godina i nadam se da će posle toga biti dobro. On ima tešku povredu ruke. Još jedna žena je zadržana na Klinici za ortopediju. Zadržano je i jedno 12-godišnje dete - rekao je zamenik direktora.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu doktor Nebojša Dimitrijević kaže da su svi pacijenti koji su dovedeni u ovu zdravstvenu ustanovu srećom lakše povređeni.

- Svi koji su primljeni su van životne opasnosti. Na hirurgiji smo zadržali petoro putnika, a na Klinici za ortopediju dvoje. Ostali su imali ogrebotine, nagnječenja i slično. Jednoj osobi je iz oka izvađeno staklo, a jednog pacijenta smo poslali u Niš jer ovde nemamo magnetnu rezonancu. Taj deo puta je vrlo opasan jer je potpuno ravan pa izgleda da to deluje negativno na vozače i uspava ih. Na tom mestu je pre više od tri godine sleteo makedonski autobus - rekao je Dimitrijević i dodao da i u njihovoj bolnici ima povređene dece.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!