ČETIRI PUTA JE UBO DUŠANKU U VRAT I GRUDI: U Srbiji i dalje na doživotnoj robiji - Novljanin Dejan Dabović (29) još nije prebačen u Crnu Goru

Lj. P.

28. 07. 2022. u 11:20

DEJAN Dabović (29) iz Herceg Novog, osuđen u Novom Sadu na doživotni zatvor zbog ubistva nekadašnje devojke i sugrađanke Dušanke Jocović (25), dok čeka da po odobrenju bude izručen Crnoj Gori, najstrožu kaznu izdržava u srpskom zatvoru.

ЧЕТИРИ ПУТА ЈЕ УБО ДУШАНКУ У ВРАТ И ГРУДИ: У Србији и даље на доживотној робији - Новљанин Дејан Дабовић (29) још није пребачен у Црну Гору

Foto Privatna arhiva

Pravosnažno rešenje o ispunjenosti pretpostavki za njegovo izručenje, kako za "Novosti" navode u Višem sudu u Novom Sadu, zajedno sa spisima dostavljeno je Ministarstvu pravde.

- Nadležni ministar treba da donese rešenje kojim se dozvoljava izručenje, koje će biti dostavljeno Višem sudu - objašnjavaju proceduru. - Posle toga, MUP dogovara sa nadležnim organima Crne Gore vreme, mesto i način predaje osuđenog, najkasnije u roku od 30 dana od donošenja rešenja ministarstva.

Viši sud je početkom juna usvojio molbu Dabovićevog branioca da kaznu služi u Crnoj Gori i odobrio njegov transfer, odnosno premeštaj. Protiv tog rešenja se žalilo tužilaštvo, ističući da uslovi za premeštaj nisu ispunjeni, jer osuđeni nije izmirio svoje obaveze, odnosno imovinsko-pravne zahteve.

NIJE PLATIO ODŠTETU

DABOVIĆU je sudskom presudom naloženo da plati troškove sahrane devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara odštete njenoj majci zbog nanetih duševnih bolova. Sud ga je obavezao da obešteti i kladionicu koju je opljačkao. On ove obaveze, kako saznajemo, nije ispunio.

Apelacioni sud je posle sednice 1. juna doneo rešenje kojim se odbija žalba tužilaštva kao neosnovana. U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je u skladu sa Konvencijom o transferu osuđenih lica između Srbije i Crne Gore Viši sud pravilno usvojio molbu jer su ispunjeni svi zakonski uslovi za premeštaj radi izdržavanja kazne.

Foto N. Karlić

Mesto ubistva

On je na doživotnu robiju osuđen jer je 26. decembra 2019. u Ulici Alekse Šantića, zbog raskida dugogodišnje emotivne veze, svirepo ubio Dušanku. Posle prepirke, on je nesrećnu devojku četiri puta ubo u vrat i grudi, nožem koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad, gde je Dušanka živela i radila. Sud je, takođe, Dabovića osudio na kaznu zatvora od tri godine zbog razbojništva koje je počinio prethodnog dana u jednoj novosadskoj kladinoci, odakle je preteći odneo oko 11.000 dinara. Ta kazna je uključena u jedinstvenu, doživotnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?