NIJE BIO SPOSOBAN DA IZNESE ODBRANU: Marku P. (29) osumnjičenom za ubistvo dede i njegove sestre pritvor do 30 dana

Lj. P.

14. 07. 2022. u 22:42

MARKU P. (29) iz Zmajeva, osumnjičenom za teško ubistvo dede po majci Dragana Manojlovića (74) i njegove sestre od ujaka Zore Dakić (83), danas je, posle privođenja u Više javno tužilaštvo u Somboru, određen pritvor do 30 dana.

НИЈЕ БИО СПОСОБАН ДА ИЗНЕСЕ ОДБРАНУ: Марку П.  (29) осумњиченом за убиство деде и његове сестре притвор до 30 дана

Marko Polovina, Foto: Društvene mreže

Kako saznajemo, on zbog psihičkog stanja u kojem se nalazi nije bio u stanju da iznese odbranu.

Iz Višeg suda u Somboru za "Novosti" kažu da se osumnjičenom na teret stavlja teško ubistvo, a sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, koje bi moglo da utiče na tok krivičnog postupka.

Osumnjičeni Zmajevčanin priveden je u tužilaštvo i sud, nakon osam dana bekstva.

- Smatramo da psihički nije sposoban da u celosti i adekvatno prenese svoje izjašnjenje o optužbi - izjavio je advokat Goran Karadarević, branilac osumnjičenog Marka P.

- Imajući u vidu težinu krivičnog dela za koje se tereti, njemu je određen pritvor.

POLICIJI REKAO DA SE NE SEĆA

POSLE hapšenja, osumnjičeni Marko P. je, kako saznajemo, policiji rekao da se ne seća dana kada se dogodio zločin u Ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, u kojoj je živelo dvoje staraca.

- Ne sećam se toga dana - kratko je rekao novosadskim inspektorima osumnjičeni. - Zaista ne mogu da se setim šta je bilo.

Beživotna tela Dragana i Zore, koja je prošle godine došla iz Hrvatske da živi kod brata, pronađena su 6. jula uveče, kada je ćerka nesrećnog čoveka pozvala policiju rekavši da ne može da stupi u kontakt sa njim. Rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan ranije nije došao na sahranu rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Dvoje starih ljudi usmrćeni su dan ranije, odnosno 5. jula udarcima sekirom, a policija je u kući zatekla užasan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti. Na ulaznim vratima je razbijeno staklo, a stvari u kući su bile ispreturane.

Za Draganovim unukom, Markom, ubrzo je raspisana potraga, kao i za "dačijom" u vlasništvu njegovog dede, kojom je otišao iz sela. Uhapšen je osam dana kasnije u šumi na Vršačkom bregu u Vršcu, u Draganovim kolima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)