"SKAKAVCEM" IZBO DRUGARA NASRED ČASA: Šta je izazvalo sukob dvojice učenika beogradske Trgovačke škole

A. V.

06. 05. 2022. u 21:14

UČENIK prvog razreda Trgovačke škole u Beogradu Ž. S. (16) uhapšen je u petak zbog sumnje da je nožem napao druga iz odeljenja M. K. (17) i naneo mu lakše povrede. Incident se, kako smo saznali, dogodio za vreme časa, a sukobu je, navodno, prethodila rasprava.

СКАКАВЦЕМ ИЗБО ДРУГАРА НАСРЕД ЧАСА: Шта је изазвало сукоб двојице ученика београдске Трговачке школе

Foto: M. Anđela

Povređeni učenik zadobio je povrede na usni i leđima, a ekipa Hitne pomoći brzo je povređenog tinejdžera, u svesnom stanju, prevezla u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Napadača su ubrzo uhvatili pripadnici MUP i priveli u policijsku stanicu Stari grad.

Kako je za "Novosti" rekla direktorka ove srednje škole Mira Lekić, sve se desilo za vreme petog časa, kada je učesnik Ž. S., ničim izazvan, ustao i povredio dugog đaka, a zatim pobegao iz zgrade.

- Ne znam zašto je to uradio - kaže direktorka. - Učeniku je pružena pomoć, lekari su za desetak minuta došli i konstatovali lakše povrede. On nije gubio svest, ali je doživeo veliki stres, kao i svi mi u školi. Svi đaci su bili veoma uznemireni zbog incidenta, neki su i plakali... Nismo ih puštali kući dok nismo dobili informaciju da je učenik koji ga je napao priveden. Školski policajac je uzeo izjavu od svih učenika koji su bili očevici, kao i od profesora.

Prema rečima Lekićeve, učenik Ž. S. ranije nije pravio incidente za vreme nastave.

- Tim za zaštitu nasilja i mi sprovešćemo sve procedure u skladu sa zakonom - ističe Mira Lekić. - Pokrenućemo vaspitno-disciplinski postupak, a stručne službe pružiće podršku učenicima koji su bili svedoci ovog sukoba. Na disciplinskom ćemo saznati detalje, kao i šta je dovelo do ovog sukoba.

Učenici sa kojima smo u petak razgovarali ispričali su nam da su za incident čuli od drugova i da je povređeni učenik imao posekotinu od "skakavca" na licu. Iako nije poznato šta je tačno dovelo do sukoba između dvojice drugova, u petak se u društvu đaka "šuškalo" da su se tinejdžeri posvađali oko toga čiji je kraj bolji, jer je izbodeni učenik M. K. navodno iz Zemuna, a Ž. S. sa Lekinog brda. Navodno je Ž. S. u jednom trenutku tokom rasprave rekao M. K. da može da dođe u Zemun i "da ih sve izbode tamo".

NAŠLI KRVAVI NOŽ U KANTI?

PREMA nezvaničnim saznanjima, M. K. je druga iz odeljenja ubo nožem, takozvanim skakavcem, koji je policija, navodno, krvavog pronašla u obližnjoj kanti za đubre. Pre ubadanja, napadač je, kako smo nezvanično saznali, druga udario stolicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu