UBISTVO I POKUŠAJ UBISTVA NA GROBLJU: Dejanu L. 12 godina robije

N. Kočović

07. 04. 2022. u 23:51

VIŠI sud u Novom Pazaru osudio je Dejana L. (27) na 12 godina zatvora zbog ubistva rođaka Nebojše Lazovića (48) i lakšeg ranjavanja njegovog sina U.L. (22), potvrđeno je Večernjim novostima u tom sudu.

УБИСТВО И ПОКУШАЈ УБИСТВА НА ГРОБЉУ: Дејану Л. 12 година робије

Foto N. Kočović

Dejan L. je presudom proglašen krivim za izvršenje dva krivična dela - ubistvo zbog kojeg je osuđen na 11 godina zatvora i laka telesna povreda za šta je dobio dve godine zatvora.

- Optuženi je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina u koju se ima uračunati vreme provedeno u pritvoru, odnosno, od 6. marta 2021. godine. Presuda nije pravnosnažna – kazali su u tom sudu.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Do zločina je došlo 6. marta prošle godine, na pravoslavnom groblju u selu Lopužnje, dvadesetak kilometara od Novog Pazara, nakon obeležavanja Zadušnica.

Prema rečima meštana, rođaci su posle paljenja sveća i odavanja počasti preminulim, sa još desetak prisutnih seli za sto da se posluže, ali je ubrzo došlo do prepirke koja je prerasla u fizički obračun.

U tuči, tokom koje su letele flaše i korišćene palice, Dejan L. je nožem dva puta ubo Nebojšu u predelu stomaka, a njegovog sina lakše ranio. Tom prilikom i sam je zadobio lakše povrede.

Nebojša je preminuo na putu do novopazarske bolnice, a pre nego je stigla policija na lice mesta, Dejan je nož sakrio, ali je pronađen tokom uviđaja.

Porodice Dejan i Nebojše pre nekoliko decenija su se odselila iz Lopužnja u novopazarsko naselje Postenje gde su se skućili veoma blizu jedni drugih.

Njihove komšije pričale su nakon zločina da su odnosi među njima bili duže vreme narušeni, a da su njih dvojica preke naravi.

 

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!