PRITVOR SARADNICIMA MILJKOVIĆA I BELIVUKA: Istraga protiv osumnjičenih za dilovanje narkotika

E. H.

01. 04. 2022. u 15:00

SUDIJA za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu, odredio je juče pritvor do 30 dana za 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se, kako se tvrdi, dovode u vezu sa Veljkom Belivukom.

ПРИТВОР САРАДНИЦИМА МИЉКОВИЋА И БЕЛИВУКА: Истрага против осумњичених за диловање наркотика

Policija upada u stanove osumnjičenih, Foto MUP

Na teret im se stavlja da su dilovali drogu na beogradskim splavovima, kao i da su posedovali i nosili oružje bez dozvole.

Pritvor im je svima određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, dok je pojedinima određen i da ne bi uticali na svedoke. Na ovo rešenje oni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Pre dva dana saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su se svi branili ćutanjem. Trojica osumnjičenih pripadnika ove grupe već se nalaze u pritvoru.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, pripadnici ove grupe dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u pritvoru već 14 meseci.

Ova organizovana kriminalna grupa, kako se navodi, delovala je od 17. maja 2021. do 29. marta ove godine na teritoriji Beograda. Oni su, kako se sumnja, na beogradskim splavovima "Port" i "Fristajler" kao i u klubu "Kasina" preprodavali kokain, marihuanu i spid, čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje sedam miliona dinara. Drogu su, tvrdi se, dostavljali i na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna