APELACIJA TRAŽI NOVO SUĐENJE: Krvava tuča u ugostiteljskom objektu u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici

S. Kostić

26. 03. 2022. u 08:11

APELACIONI sud u Novom Sadu poništio je prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici po kojoj je sedmočlana kriminalna grupa bila osuđena na ukupno 54 godina zatvora zbog krivičnog dela teška telesna povreda, i vratio slučaj na ponovno suđenje.

АПЕЛАЦИЈА ТРАЖИ НОВО СУЂЕЊЕ: Крвава туча у угоститељском објекту у склопу Царске палате у Сремској Митровици

Foto S. K.

Kako je rečeno "Novostima" u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, prvookrivljenom Vlatku Tojagiću iz Laćarka i još petorici osumnjičenih produžen je pritvor u kojem se nalaze već pet godina, dok je Mladen Vukelić još u bekstvu.

Sedmorica optuženih, koji su bili oglašeni krivim zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici, ponovo će sesti na optuženičku klupu.

- Kada će početi suđenje, zasad ne mogu da preciziram - kaže nam sudija Milica Cvejić, koja će suditi u ponovljenom procesu.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu u junu 2018. protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše povređene i dve gošće lokala.

Presudom Višeg suda Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su na maksimalnu kaznu od po osam godina zatvora, dok je Milutinoviću izrečeno šest godina zatvora. Mladen Vukelić je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci, dok je njegov brat Milenko kažnjen sa devet godina i sedam meseci.

Do incidenta je došlo u decembru 2017. godine, sat iza ponoći, kada je u ugostiteljskom objektu izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke.

 

LOKAL ZATVOREN

POLICAJAC i zatvorski čuvar zbog povreda glave, ramena i ekstremiteta, bili su na Odeljenju opšte hirurgije i jedinici intenzivne nege u Opštoj bolnici, gde im je ukazana pomoć. Nakon te krvave tuče, veoma brzo je zatvoren ugostiteljski lokal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!