TELO SPALILI NA LOMAČI OD GUMA: Detalji iz zahteva za istragu otmice i ubistva Gorana Mihajlovića

E. H.

01. 03. 2022. u 08:00

TELO Gorana Mihajlovića, koji je, prema saznanjima iz istrage, ubijen u noći između 1. i 2. aprila 2019. godine u kući smrti u Ritopeku, sutradan je, rano ujutro, umotano u najlon i stavljeno u kamion. Preko njega su naslagani džakovi sa peskom, u slučaju da vozača Nikolu Spasojevića zaustavi policija. U vikendici u Surduku bilo je spremno sve da se uklone tragovi zločina.

ТЕЛО СПАЛИЛИ НА ЛОМАЧИ ОД ГУМА: Детаљи из захтева за истрагу отмице и убиства Горана Михајловића

Ostaci lomače bačeni niz padinu ka Dunavu / Foto Kopirajt

Ovo se, pored ostalog, navodi u zahtevu za sprovođenje istrage, koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Miloša Budimira, Vlade Draganića i Nikole Spasojevića, zbog sumnji da su učestvovali u ovom zločinu. Za detaljno razjašnjenje još jednog nestanka mladića u Beogradu, pomoglo je svedočenje Spasojevića, koji je dobio status svedoka-okrivljenog u zamenu za kaznu od 14 godina robije.

- Spasojević ulazi u dvorište vikendice u Surduku kamionom, dok su u automobilu "golf" ispred njega išli Belivuk i Miljković - navodi se u tužilačkim spisima. - Belivuk i Miljković su se presvukli u radne kombinezone i čizme i izvukli su iz šupe gume, koje su unapred bile pripremljene. Belivuk je poređao gume i preko njih stavio ćumur. Izvadili su Mihajlovićevo telo iz kamiona i dok su ga držali Belivuk i Miljković, naredili su Spasojeviću da preko tela navuče nekoliko guma. Pošto je ovaj uradio šta su tražili, telo su položili preko ćumura.

Belivuk je tada, kako se sumnja, polio Mihajlovića i gume benzinom i zapalio. Lomača je gorela gotovo ceo dan. Kada se vatra ugasila, Belivuk i Miljković su, navodi se u zahtevu, veće kosti, koje nisu izgorele, drobili macolom i potrpali u džak. Sitnije ostatke kostiju i guma pobacali su niz padinu ka Dunavu, dok su džak stavili u kabinu kamiona. Tokom povratka za Beograd, kod mosta Mihajlo Pupin, u Zemunu, Belivuk je, kako se tvrdi, zaustavio svoj "golf" i rekao i Spasojeviću da stane sa kamionom. Uzeo je džak od njega i ostatke bacio u reku. Džak je vratio Spasojeviću, koji ga je kasnije zapalio.

Vikendica u Surduku, inače, vodi se na jednu mladu ženu, koja po svemu sudeći nije ni znala za šta su je koristili pripadnici kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

- Kao nagradu za dobro obavljen posao Belivuk i Miljković su Spasojeviću poklonili sivi "golf" - navodi se u spisima.

Foto Kopirajt

Tokom paljenja ostataka Gorana Mihajlovića u Surduku, prema informacijama iz istrage, njima se pridružio i Miloš Budimir. On je tokom povratka iz Surduka, išao ispred kamiona i "golfa", u "škodi superb" kako bi javio u slučaju da naiđe policija.

HRVATINU 15 GODINA

PORED Nikole Spasojevića, i Bojan Hrvatin je dobio status okrivljenog - svedoka u postupku protiv ove kriminalne grupe. On je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 godina zatvora svedoči protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je, kako se tvrdi, počinila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)