"TAJ SKOT JE UBIO DVOJE DECE I ŽENU": Ministar Vulin o jezivom zločinu u Somboru, najavio promenu kaznene politike

Novosti online

31. 12. 2021. u 13:12

PO STATISTIKAMA, porodično nasilje je u padu, ali kvalifikacije dela koja se dešavaju su sve gore. Imamo manje slučajeva, ali ono što imamo je zastrašujuće. Zato ćemo Ministarstvu pravde predložiti strožu kaznenu politiku kada je u pitanju nasilje u porodici, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

ТАЈ СКОТ ЈЕ УБИО ДВОЈЕ ДЕЦЕ И ЖЕНУ: Министар Вулин о језивом злочину у Сомбору, најавио промену казнене политике

Foto: J. B./MUP/Privatna arhiva

- Taj skot je u Somboru ubio dvoje dece i ženu. To što je ubio sebe je jedino pametno što je uradio. A on je bio u zatvoru i pušten je da se brani sa slobode. Dakle, čitav sistem je podbacio. Nešto mora da se menja. Jutros, na kolegijumu sa UKP-om razgovarali smo o tome da predložimo Ministarstvu pravde da se kaznena politika promeni. Očigledno mora strože da se kažnjava, mora praksa sudova da bude takva da ne izriču minimalne, već maksimalne kazne za takva dela. Moramo nešto uraditi, jer ne može policija da ide i drži za ruku svakog od njih, to nije moguće, ali neka vrsta nadzora mora da se uspostavi i kaznena politika mora da se pooštri. Ne kažem da će to sve rešiti, ali nešto moramo da uradimo, ovo ne sme da se ponovi - rekao je ministar policije.

Govoreći o nasilju nad ženama, apelovao je na njih da nasilnika odmah prijave, a ukoliko budu nezadovoljne postupanjem policije, da se obrate Kabinetu ministra.

- Žene koje trpe nasilje moraju momentalno to da prijave. Nije sramota prijaviti nekog ko vas progoni, niste vi lošija osoba zbog toga što ste prijavili. Imate pravo i na pogrešan izbor, nije svaka ljubav ispravna i dobra i niko ne može da vas krivi zbog toga što ste pogrešili u izboru supruga ili dečka. U policiji vam se niko neće smejati. Budete li nezadovoljni radom policije obratite se direktno Kabinetu ministra, možete da me nađete. Obratite se slobodno, niko vam se neće smejati. Vi ste naše sestre, naše majke, ćerke, niko vam se neće smejati. Nema nemuškije stvari od toga da zlostavljate ženu, zato vas molim, obratite nam se - poručio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!