SUDIJA: NE VERUJEM DA SU VAM SIPALI KOKAIN U PIĆE: Profesor iz Niša osuđen jer je autom usmrtio Ekrema Alimanovića iz Leskovca

J. Ć.

16. 12. 2021. u 06:23

NIŠLIJA Nikola Slavković (30), profesor fizičkog vaspitanja, osuđen je na tri godine zatvora jer u pijanom i drogiranom stanju naleteo autom na Leskovčanina Ekrema Alimanovića (49), koji je gurao pokvareni automobil na putu.

СУДИЈА: НЕ ВЕРУЈЕМ ДА СУ  ВАМ СИПАЛИ КОКАИН У ПИЋЕ: Професор из Ниша осуђен јер је аутом усмртио Екрема Алимановића из Лесковца

Foto Novosti

Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, koje je za posledicu imalo smrt Alimanovića.

Prilikom obrazlaganja presude, sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković direktno se obratio Nikoli Slavkoviću:

- Svi izvedeni dokazi išli su nauštrb vaše odbrane. Sami ste priznali da ste prešli na levu stranu kolovoza i izazvali saobraćajnu nesreću. Bili ste nesposobni za vožnju usled konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci. Nismo prihvatili vašu izjavu da ste popili samo jednu čašicu viskija i manju količinu piva, jer je veštačenje pokazalo drugačije. Što se tiče vaše odbrane da vam je neko stavio kokain u piće, a da to niste primetili, ni to nismo mogli da prihvatimo. Vi ste ozbiljan momak, i tako nešto ne bi bilo moguće.

Sudija Drašković je dodao da je nesreća, koja je jednog čoveka koštala života, Slavkovićeva krivica.

- Ovo što se desilo isključivo je vaša krivica, za to nisu krivi ni sud ni policija.

Imali ste sjajnu odbranu, ali su dokazi bili jači. Što se tiče izrečene kazne, ona je na donjoj granici propisane za to delo. Došlo je do gubitka jednog života, a još jedna osoba zadobila je teške telesne povrede. To što su oštećeni pred sudom promenili iskaz u vašu korist, to je njihova stvar. Pred tužilaštvom su drugačije govorili i vi to dobro znate. Na ovu presudu imate pravo žalbe u roku od petnaest dana - rekao je sudija.

Osim zatvorske kazne, Slavkoviću je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dve godine.

ČEONI SUDAR

Slavković je 7. decembra 2019. godine, vozeći pod dejstvom 1,6 promila alkohola i pod uticajem kokaina, svojim vozilom BMV brzinom od 84 kilometra na čas na putu Niš - Doljevac, prešao iz desne u levu saobraćajnu traku i udario u "ford" kojim je upravljao Ekrem, dok su njegov sin Kristijan i tast Nezir gurali vozilo koje se pokvarilo. Od siline udarca, oba vozila su odbačena i to na suprotne strane kolovoza, a BMV se prevrnuo na krov. Ekrem je na mestu ostao mrtav usled višestrukih povreda kičme.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)