TRIVUNU ODREĐEN PRITVOR: Bivši upravnik KPZ Mitrovica uhapšen zbog sređivanja diploma lažnim studentima

Novosti online

22. 11. 2021. u 12:54

TRIVUN Ivković (72), nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica, saslušan je danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

ТРИВУНУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Бивши управник КПЗ Митровица ухапшен због сређивања диплома лажним студентима

Foto V. Mitrić

Sudija za prethodni postupak novosadskog Višeg suda usvojio je predlog tužilaštva, te je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana, piše Blic.

Pritvor je određen i Ivkovićevim saradnicima G. K. (48), odgovornom licu univerziteta Union - Nikola Tesla, zajedno sa N. S. (47) i A. L. (44), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Kako saznajemo, osumnjičenima je određen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke u postupku, a ostali uhapšeni se brane sa slobode.

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. K. (48) odgovorno lice Univerziteta "Union-Nikola Tesla", kao i A. K. (28) i M. A. (35) zaposlene na univerzitetu. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su policijski službenici Lj. N. (42), D. S. (29) i D. M. (49) .

Uhapšeni su i A. M. (31), M. J. (38), M. R. (25), M. M. (24), D. T. (61), T. S. (35), I. S. (35), B. M. (32), T. I. (72), A. L. (44) i N. S. (47) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Među njima je i Trivun Ivković, nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica.

Kako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. K. je koristeći svoj službeni položaj pribavio drugim fizičkim licima uverenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od oko 960.000 dinara.

Osumnjičene A. K. i M. A. su po nalogu G. K. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima. One su unosile pogrešne datume o upisu kandidata na fakultet i polaganju ispita, kako bi bilo u skladu sa zakonskim propisima o dužini trajanja školovanja.

Uhapšeni i kupci lažnih diploma

T. I., N. S. i A. K. se sumnjiče da su posredovali, uz novčanu nadoknadu, između G. K. i kandidata da im se bez pohađanja nastave i polaganja ispita omogući dobijanje diplome o stečenom visokom obrazovanju.

Lj. N., D. T., T. S., I. S. i B. M. se terete da su davali poklone i novac A. L., N. S. i T. I., koji su posredovali u izvršenju ovih krivičnih dela.

Lj. N. i D. S. se sumnjiče i da su nabavili lažne diplome koje su koristili kao prave.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su protiv još dve osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)