PREMINUO POSLE RANJAVANJA U SJENICI: Na Edina Hamidovića ispaljena četiri hica dok je šetao sa suprugom i detetom

N. Kočović

13. 08. 2021. u 00:38

SJENIČANIN Edin Hamidović (48) preminuo je večeras u Kliničkom centru u Kragujevcu od posledica ranjavanja prošlog petka u centru te varoši na Pešterskoj visoravni.

ПРЕМИНУО ПОСЛЕ РАЊАВАЊА У СЈЕНИЦИ:  На Едина Хамидовића испаљена четири хица док је шетао са супругом и дететом

Foto Fejsbuk

Da je Hamidović podlegao povredama u toj zdravstvenoj ustanovi objavila je i Fejsbuk stranica “Sjeničke novine”, čiji je bio osnivač i urednik, kao i funkcioneri Stranke pravde i pomirenja, čiji je bio član i aktivista.

U Hamidovića je u petak veče, iz vozila u pokretu, pucao E.L. (27) pogodivši ga sa četiri hica, dva u grudi, a po jednim u nogu i rame, posle čega je pobegao. Hamidović je u tom trenutku bio u društvu supruge i deteta.

Iako je policija odmah nakon toga krenula u potregu, blokirajući glavne putne pravce, E.L. je uspeo da pobegne, a sumnja se da je u međuvremenu napustio Srbiju.

Zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom, policija je uhapsila R.Đ. (36) iz Sjenice.

Teško povređeni Hamidović operisan je u novopazarskoj Opštoj bolnici, a u nedelju je zbog naglog pogoršanja stanja transportovan u Klinički centar u Kragujevcu gde je večeras preminuo.

Kao motiv za napad, mnogi navode objave “Sjeničkih novina” i politički angažman Hamidovića.

- Ta stranica je objavljivala određene informacije o porodici napadača, zbog čega su bili u sukobu. Navodno su mu i pretili – pričaju nam žitelji Sjenice.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić ranije je rekao da je Hamidović ranije prijavljivao policiji da mu preti porodica E.L, ali da policija nije reagovala.

On je kazao da je napadač na Hamidovića “član grupe bliske Sandžačkoj demokratskoj partiji Rasima Ljajića”.

PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST

PREDSEDNIK Opštine Sjenica Munib Mujagić proglasio je trodnevnu žalost na teritoriji te pešterske varoši zbog Hamidovićeve smrti. Tokom ta tri dana biće spuštene zastave na pola koplja, a na javnim mestima i u ugostiteljskim objektima zabranjeno je emitovanje muzike i zabavnog programa, dok mediji moraju prilagoditi svoj program. Hamidović će biti sahranjen danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)