ČABA DER NAPRAVIO HAOS U ZATVORU: "Nasmejani ubica" brutalno pretukao cimera, udarao mu glavom u zid

Novosti online

05. 06. 2021. u 23:00

PLAĆENI ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor, a u Srbiji mu se sudi za brutalno ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu, pretukao je prošle nedelje cimera u zatvoru!

ЧАБА ДЕР НАПРАВИО ХАОС У ЗАТВОРУ: Насмејани убица брутално претукао цимера, ударао му главом у зид

Foto: Printskrin

Kako prenosi portal Blik, Čaba je napao "kolegu" koji je iza rešetaka zbog sumnje da je 2013. ubio svoju majku dok je džogirala. - Tenzija je rasla iz dana u dan. Neposredno pre nego što je Čabin cimer krenuo na suđenje, ovaj ga je zgrabio, udario mu glavom o zid, a potom nastavio da ga tuče - prenose mađarski mediji dramu koja se odigrala u zatvoru pre nedelju dana.

Posle incidenta za Blik se oglasio i advokat pretučenog, koji je naveo da je njegov klijent preklinjao da ga ne stave u ćeliju sa zloglasnim ubicom jer je opšte poznato da on ne podnosi "nasilnike koji su naudili ženama". - Jednostavno ne razumem zašto su mog klijenta premestili iz ćelije u kojoj je sa cimerom bio u potpunom miru, čak u prijateljskim odnosima. Iz nekog razloga, rukovodilac ustanove je odlučio da ga prebaci iako je moglo da se zna da će biti problema - rekao je advokat pretučenog Jožef Liči.

Podsetimo, ovo nije prvi napad Dera, za kojim je i Srbija raspisala poternicu. U decembru prošle godine, on je gotovo po istom scenariju napao muškarca kome se sudilo zbog sumnje da je 2018. nožem izbo ženu.

- Ne može da podnese muškarce koji uništavaju živote ženama, hteo je da donira milion forinti organizaciji koja štiti žene žrtve nasilja, ali mu to nije dozvoljeno - rekao je posle prvog incidenta Čabin advokat za medije.

Čaba Der, podsetimo, dobio je nadimak "nasmejani ubica" posle likvidacije Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu. Sigurnosne kamere snimile su ga tada kako sa osmehom puca u čoveka koji je u gepek automobila stavljao kolica za bebu. Iako nikad nije zvanično potvrđeno, spekuliše se da je Markovića ubio greškom, a da je prava meta bio šurak ubijenog, "pink panter" Aleksandar Šarac, koji je likvidiran prošle godine. Posle hapšenja u hotelu u Pragu, Der je izručen Mađarskoj. Sud u toj državi osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistava hrvatskog biznismena Ivana Serdrušića u kafiću u Amsterdamu u julu 2018, kao i mađarskog državljanina Lasla Ventule u septembru iste godine. U Beogradu mu se sudi u odsustvu.

Čaba Der navodno je tokom istrage priznao ubistva za koja se tereti. Na sudu je, međutim, izjavio da se ne oseća krivim i da je morao da ubije da ne bi bio ubijen. - Kajem se što sam ubijao ljude, ali tako stvari funkcionišu - rekao je pred sudom plaćeni ubica.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere