"ŽRTVI SE PRUŽA PSIHOLOŠKA POMOĆ": Oglasila se škola posle zlostavljanja đaka sa smetnjama u razvoju

Lj. PRERADOVIĆ

26. 05. 2021. u 15:08

STRAVIČAN čin dogodio se u Osnovnoj školi "Slavko Rodić" u Bačkom Jarku pre nedelju dana, kada su dvojica učenika 8. razreda zlostavljala druga iz škole, đaka 7. razreda, inače dečaka sa smetnjama u razvoju.

ЖРТВИ СЕ ПРУЖА ПСИХОЛОШКА ПОМОЋ: Огласила се школа после злостављања ђака са сметњама у развоју

Foto: N. Karlić

U Osnovnoj školi "Slavko Rodić" potvrđuju da se 18. maja dogodilo nasilje trećeg stepena i navode da su, odmah po saznanju, postupili po protokolu. Organizovana je psihološka podrška učeniku, žrtvi nasilja, od strane škole, Centra za socijalni rad i biće organizovana podrška psihologa Dečje bolnice u Novom Sadu.

Foto: N. Karlić

- Slučaj je odmah prijavljen svim nadležnim institucijama - Školskoj upravi Novi Sad, MUP, Centru za socijalni rad, koji dalje postupaju prema svojim nadležnostima - kaže Maja Grković, direktorka škole. - Vode se razgovori sa učenicima i nastavnicima u culju smirivanja posttraumatskih reakcija i pružanja psihološke pomoći.

Foto: N. Karlić

U Bačkom Jarku, mestu u opštini Temerin sa nešto više od 5.600 duša, razumljivo, sve je šokiralo i uznemirilo saznanje o zlostavljanju dečaka. Zgroženi gnusnim delom, meštani vele da se nikada nešto slično nije desilo u njihovom mestu, i da bi počionice, ali i njihove roditelje, trebalo strogo kazniti.

 

Foto: N. Karlić

- Svi smo u šoku i neverici - kaže nam starija meštanka. - Ne mogu ni da zamislim kako je bilo tom detetu koje je bilo žrtva obesnih vršnjaka. Želim mu da se što pre oporavi od svega i, ako može, da zaboravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)