REKLA SAM MU NEKOLIKO PUTA DA USPORI: Na suđenju Nemanji S. devojke koje su bile u vozilu sa Beograđaninom dale različite iskaze pred većem

J. ĆOSIN

05. 04. 2021. u 20:25

ISPITIVANjEM veštaka saobraćajne struke Dejana Bogićevića, kao i dve maloletnice koje su bile saputnice Beograđaninu Nemanji S. optuženom da je "audijem" usmrtio Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (48) na trotoaru na Bulevaru Medijana, 4. januara, u ponedeljak je pred Osnovnim sudom u Nišu nastavljeno suđenje za ovu nesreću.

РЕКЛА САМ МУ НЕКОЛИКО ПУТА ДА УСПОРИ: На суђењу Немањи С. девојке које су биле у возилу са Београђанином дале различите исказе пред већем

Foto: J. Ć.

Iako su obe bile u autu te večeri, devojčice su dale različite iskaze, dok sudski veštak saobraćajne struke na mnoga pitanja nije imao odgovore.

- Nisam vozač, i ne mogu precizno da se izjasnim kojom brzinom je Nemanja vozio, ali po mojoj proceni vozio je malo brže. Sedela sam na zadnjem sedištu. Tokom vožnje razgovarala sam sa drugaricom, sa Nemanjom sam razmenila samo dve, tri rečenice. Rekla sam mu nekoliko puta da uspori. Kada je vozilo skrenulo sa trake, savila sam glavu iza sedišta, i tako ostala sve dok se nismo zaustavili. Izašla sam iz kola, Nemanja je izašao posle dva do tri minuta i pozvao nekog - rekla je pred sudom svedok L. Đ. T.

Ona je dodala da nije videla kada je Nemanja, kako je u odbrani izneo, spustio glavu, kada je navodno osetio opasnost, jer mu se previše približilo drugo vozilo. Nakon što je odbrana podsetila da je u tužilaštvu izjavila da je optuženi pre nemilog događaja preticao automobile malo grublje i agresivnije i da ga je i sama upozorila da to ne radi, devojčica je potvrdila da ostaje pri toj izjavi.

Međutim, svedokinja I. B. koja je sedela na mestu suvozača u ponedeljak je rekla da njena drugarica ne poznaje Nemanju, da je razgovarala samo sa njom, kao i da nije čula da je bilo šta rekla njenom drugu tokom vožnje.

- Nisam čula da je rekla Nemanji da vozi brzo i da ne pretiče. Pre toga Nemanja je vozio pažljivo, stajao je na svaki semafor, na svaki pešački prelaz. Pored nas je nakon "Stop šopa" išlo zatamnjeno vozilo. Videla sam Nemanji na licu adrenalin, kao da mu je bilo teško. Kada se otvorio erbeg, udario me je, telefon mi je izleteo iz ruku, od udarca mi je sve bilo tamno i mutno - rekla je ona.

Zakonski zastupnik Aleksandre Kostadinović, majke nastradalog Andreja, najpre je od veštaka želeo da dobije odgovor zašto je određena najmanja brzina od 131 kilometar na sat, ali ne i najveća, što je veštak obrazložio manjkom činjenica kojima je raspolagao.

- Nisam mogao da obavim kompjutersku simulaciju saobraćajne nezgode, jer su mi mnogi parametri nedostajali. Jedan pešak je bio pomeren sa mesta gde je pao nakon udara, a dete je najpre udarilo u metalnu ogradu, što je promenilo pravac njegovog kretanja, što mi je onemogućilo da sprovedem ovaj postupak - rekao je između ostalog Bogićević.

SAPUTNICE NISU SVE REKLE

ADVOKAT porodice pokojnog Ilića, Oliver Injac, rekao je nakon suđenja da smatra da su saputnice u automobilu prećutale mnogo toga.

- Svaki optuženi ima pravo da se brani, možda čak i da ne govori istinu, ali svedoci bi to morali da čine. Moj lični utisak je da svedokinje koje su bile u autu nisu rekle baš sve što znaju o ovom slučaju, ali to je njihovo pravo i zakonom im je to dozvoljeno. Veštak ostaje pri mišljenju da je minimalna brzina vozila bila 131 kilometar na sat. Međutim mi smatramo da da je ona iznosila 152 kilometara na sat, što je utvrđeno veštačenjem koje je urađeno od strane stručnog savetnika na osnovu parametara i kompjuterskog programa - rekao je Injac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a