VOZIO SAM PO PROPISIMA, NAJNORMALNIJE, A ONDA... Optuženi Nemanja S. izneo odbranu

J.Ć.

26. 03. 2021. u 12:30

DANAS je u Nišu u Osnovnom sudu počelo suđenje za saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana. Beograđanin Nemanja S. (19) optužen je da je vozeći "audi A6 kvatro" 4. januara na Bulevaru Medijana izazvao nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej P. (12) i Dejan I. (48). Nemanja S. je danas pred sudom rekao da smatra da nije kriv za nesreću.

ВОЗИО САМ ПО ПРОПИСИМА, НАЈНОРМАЛНИЈЕ, А ОНДА... Оптужени Немања С. изнео одбрану

Foto: J.Ć./Instagram

- Saučešće porodici preminulih. Kajem se zbog svega. Zbog ove nesreće su sve tri porodice unesrećene. Sećam se da sam vozio po propisima, najnormalnije. Krenuo sam iz Durlana ka trošarini po drugaricu Ivu, a onda u Mokranjčevoj po drugaricu Lanu. Ušli smo u kružni tok. Ne sećam se da je bilo više od dva vozila. Odjednom sam video vozilo iapred sebe i krenuo da ga pretičem. U trenutku kada sam bio malo ispred njega učinilo mi se da se prilepilo uz mene kao danće da me udari. Uplašio sam se, bio sam u šoku pa sam sa obe ruke stisao volan i spuatio glavu. Moguće je da sam u tom trenutku dao gas kako bih izbegao nesreću. Nakon toga osetio sam grčenje u vratu i mišićima tela, počeo sam da gubim orijentaciju u prostoru - rekao je Nemanja S. danas u sudnici.

- Osetio sam zatim kao šum neki u uhu i predmeti su počeli da mi beže pred očima. Sledeće čega se sećam je da sam izašao iz vozila jer mi je bio potreban vazduh. Međutim ne znam šta se nakon toga dešavao, da li sam samo satajao, hodao ili se vraćao u automobil...ne znam koliko je to trajalo, nemam orijentaciju.

- Sledeće čega se sećam je da sam sedeo i plakao, verovatno kada mi je neko rekao da je došlo do nesreće. To je sve čega se sećam.

- Taj put ima zaustavnu traku, odlično znam taj put, često prolazim njime kada se vraćam kući - Naveo je u svoju odbranu Nemanja.

Optuženi Nemanja S. je danas u sudnicu doveden sa lisicama na nogama i rukama. Suđenju prisustvuju porodice preminulih. Advokati oštećenih traže da se promeni kvalifikacija krivičnog dela, samim tim i visina zaprećene kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)