RANJENI DILER SVEDOČIO NA SUĐENJU VRAČARCIMA: Pomagao sam inspektoru Senti, dao sam mu "skaj" (FOTO/VIDEO)

Z. Uskoković

16. 04. 2024. u 16:22

- NAČELNIKU Slobodanu Senti Milenkoviću nabavio sam i dao "skaj" telefon.

РАЊЕНИ ДИЛЕР СВЕДОЧИО НА СУЂЕЊУ ВРАЧАРЦИМА: Помагао сам инспектору Сенти, дао сам му скај (ФОТО/ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Preko njega smo se dogovarali o tome da treba da im pomognem u policijskoj akciji na Vračaru, da kupim kokain od neke osobe. Noć uoči te akcije sa prijateljem sam došao iz Novog Pazara, gde živim i poneo 36.000 evra za kupovinu. Taj prijatelj, sa kojim sam došao, imao je potragu i nije mogao slobodno da se kreće, i on se vozio u automobilu sa Milenkovićem, a ja sam išao sam.

Ovako je  u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi, poznatijoj kao "vračarci", svedočio Samir Divljanović, koji ima status oštećenog lica, jer je u toj policijskoj akciji, 29.decembra 2019. godine teško ranjen.

- Delovalo mi je kao da je nešto namešteno i da je neka privatna akcija i tražio sam da mi daju pištolj, da imam "nešto" - opisao je detalje ovaj svedok. - Prvo su mi rekli da mi ne treba pištolj, jer je ulica, ima ljudi, ali mi je moj prijatelj koji je bio u automobilu sa Milenkovićem, dao "tetejac".

On je nekoliko puta pomenuti događaj nazvao velikom policijskom akcijom,jer, kako je opisao,celo Četvrto odeljenje (zaduženo za suzbijanje narkotika prim.aut.), bilo je na ulici i u njegovoj pratnji ( Divnjanovićevoj prim.aut.) dok su se vozili ulicama Vračara, inače jednoj od centralnih beogradskih opština.

- Bila su tamo četiri policijska vozila - izneo je detalje oštećeni. - Celo Četvrto odeljenje je bilo tamo. Kada sam išao da se nađem sa tom osobom od koje je trebalo da kupim drogu, video sam lice sa kačketom. Video sam ga dobro, on je pucao i ja sam onda pucao, ali nisam nikog pogodio.

Divljanović je naveo da mu je posle pucnjave oduzet "skaj" telefon, koji je imao od 2015. godine, da policiji nije dao šifru za otključavanje telefona, ali i da, kada su mu vratili aparat, on je bio kao "nov". Na pitanje predsednice sudskog veća Svetlane Aleksić koliko puta je bio upucan, Divljanović je odgovorio: "Samo jednom". On je, potom, naveo da ne poznaje nikog od optuženih.

- Smatrao sam da sam došao da pomognem, da sam na pravoj strani, ali ispalo je da sam učestvovao u nekoj praktično privatnoj akciji - svedočio je Divljanović.- Tako ranjenog, inspektori su me odvezli u Urgentni centar, posle sam video da je tu dolazilo ispred do incidenata, inspektori su se svađali među sobom, a meni su stavljene lisice i sudi mi se za to.

Prema rečima ovog svedoka-oštećenog on se kasnije čuo sa načelnikom Milenkovićem i "ispalo je da treba da lažem o celom događaju".

- Kada sam shvatio šta se dešava, počeli su moji problemi i u Novom Pazaru, hapsili su me, pritiskali, a sve je u pozadimi ovog slučaja. Ovo je jedina istina, možete da me vodite na poligraf. Što bih ja dolazio iz Novog Pazara da kupujem drogu ovde, uglavnom se droga kupuje u Novom Pazaru, ja sam mislio da sam na pravoj strani i da sam došao da pomognem. Ja sam penzionisani narko diler, osuđivan sam 2004. za drogu, a sad me sramota, osedeo sam, nisam ja nikakav narko diler.

 

 BONUS VIDEO - DR LAKETIĆ: Osiromašeni uranijum samo vrh ledenog brega

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?