NASTAVAK SUĐENJA DARKU ŠARIĆU I NJEGOVOJ KRIMINALNOJ GRUPI: "Ratomiru" treba konopac , a "Popaju" se rodio sin

Z.U.

14. 03. 2024. u 20:40

U NASTAVKU suđenja Darku Šariću i, kako tužilaštvo tvrdi, pripadnicima njegove organizovane kriminalne grupe, u Specijanom sudu u Beogradu, nastavljeno je sa izvođenjem dokaza, prikupljenih preko zaštićene aplikacije "skaj".

НАСТАВАК СУЂЕЊА ДАРКУ ШАРИЋУ И ЊЕГОВОЈ КРИМИНАЛНОЈ ГРУПИ: Ратомиру треба конопац , а Попају се родио син

Foto N. Skenderija

Tužilaštvo tvrdi da je prvooptuženi imao telefon u pritvoru, kao i da je, pored ostlaih, koristio niknejmove - Popaj i Ratomir.

Posebno je bila interesantna poruka, koja je prikazana, a u kojoj se navodi da "Ratomir traži konopac". Ovo je, čini se, izazvalo nervozu među onima koji su koristili zaštićenu aplikaciju, jer su se pitali "šta će mu". "Ratomir" je sam razrešio dilemu, kada je rekoa da mu treba "za sušenje veša".  Posebno je bila interesantna poruka, koja je prikazana, a u kojoj se navodi da "Ratomir traži konopac".

Ovo je, čini se, izazvalo nervozu među onima koji su koristili zaštićenu aplikaciju, jer su se pitali "šta će mu". "Ratomir" je sam razrešio dilemu, kada je rekoa da mu treba "za sušenje veša".  U jednoj od poruka  mogle su da se vide čestitke za rođenje sina, a primala ih je osoba za niknejmom "Popaj". TOK tvrdi da se iza tog nadimka krije Šarić.

U prepisci se često pominje i osoba sa nadimkom "Gnoj", a Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) tvrdi da su pripadnici grupe tako zvali svedoka saradnika Nebojšu Joksovića , koga su, prema optužnici, prvo nameravali da ubiju, a ako im plan propadne - da ga diskredituju. Cilj je bio da izgubi povlašćeni status, koji je imao u drugom postupku protiv Šarića, za krijumčarenje više tona kokaina.

Pored ostalih, iz poruka je moglo da se sazna, da su neki od optuženih, imali drugove u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), kome je nadimak "Sima", a TOK smatra da se iza ovog niknejma krije optuženi Duško Mirković.

Na kraju suđenja advokati Duška Šarića i Milana Vučinića, koji su se predali srpskim pravosudnim organima, početkom januara ove godine, tražili su ukidanje pritvora za svoje branjenike. Za mlađeg Šarića ponuđeno je jemstvo od 800.000, a za Vučinića od 300.000 evra.

Posle razmatranja, predsednik Krivičnog veća sudija Zoran Šešić saopštio je da su odbijeni zahtevi za ukidanje pritvora i nastavak suđenja zakazao za 2. april.

Na optuženičku klupu sede Darko Šarić, njegov nekadašnji advokat, a sada drugooptuženi Dejan Lazarević, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Uroš Radovanović, Milan Vučinić i Duško Šarić. Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marku Vukiću i Arsi Šariću sudi se u odsustvu, jer su u bekstvu.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!