UZAVRELO NA POČETKU SUĐENJA DARKU KOSTIĆU: Sud isključio javnost, kreator se pobunio

J.D.Lj.

28. 09. 2023. u 15:06

MEDIJI su odavno masakrirali mene i moju privatnost i zbog toga, nemam ništa protiv da javnost prisustvuje suđenju! Ovo je danas, pre nego što je zvanično počeo glavni pretres u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, izjavio modni kreator Darko Kostić, koji je optužen da je 19. aprila prošle godine, posle žurke, vezao Š. H. (20) u špajz u svom ateljeu, a onda mu nožem uputio ozbiljne pretnje.

УЗАВРЕЛО НА ПОЧЕТКУ СУЂЕЊА ДАРКУ КОСТИЋУ: Суд искључио јавност, креатор се побунио

Darka Kostića privode u tužilaštvo / Foto ATAImages

Na početku današnjeg suđenja zamenik javnog tužioca zatražio je da se sa pretresa isključi javnost, a radi zaštite interesa oštećenog.

Branilac optuženog kreatora se usprotivio tom predlogu, tražeći da se javnost isključi samo danas zbog predloga dokaza, istakavši da u nastavku suđenja ona treba bude prisutna.

- Protivim se isključenju javnosti sa celog postupka iz razloga kontrole zakonitosti suda od strane medija, što je jako važan neformalni vid kontrole - objasnio je kreatorov branilac, advokat Nemanja Mišović.

Njegov klijent pak bio je izričit sve vreme da nema razloga da se isključi javnost, jer je ona "već odavno uključena u ovaj slučaj", ponovivši da mediji mesecima "masakriraju njega i njegovu privatnost":

- Neka svako stane iza svojih reči - istakao je Kostić.

Sudija je, ipak, odlučila da zatvori suđenje za javnost, do kraja postupka, dok će presudi javnost moći da prisustvuje.

Suđenje je, inače, do sada čak šest puta odlagano, što zbog Kostićevih nedolazaka na pretres, što zbog problema sa braniocima koje doskora nije imao. Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu Kostić preti smrću. Mladić je nekako uspeo da se oslobodi i pobegne, nakon čega je pozvao policiju. Tužilaštvo je predložilo sudu da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti i osudi ga na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kreator, inače, sve vreme negira dela koja mu se stavljaju na teret i tvrdi da mu je sve "namešteno". Danas, pre nego što su novinari po nalogu suda napustili sudnicu, vidno iznerviran, Kostić je poručio:

- Ma ništa ne brinite! Čim se ovo završi, ja ću vam sve ispričati i dati izjavu.

VEĆ OSUĐIVAN

Darka Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu 2021. osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024