BIO U BEKSTVU 23 GODINE, PA POSLE HAPŠENJA OKRIVIO BRATA BLIZANCA: 12 godina robije za ubicu kik-boksera

J.D.Lj.

16. 06. 2023. u 18:10

APELACIONI sud u Beogradu je odbio kao neosnovane sve žalbe stranaka u postupku i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda iz oktobra prošle godine kojom je Predrag Miketić zbog ubistva poznatog kik boksera i državnog reprezentativca Vladana Cvetkovića (19) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

БИО У БЕКСТВУ 23 ГОДИНЕ, ПА ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ОКРИВИО БРАТА БЛИЗАНЦА: 12 година робије за убицу кик-боксера

Foto privatna arhiva

Okrivljeni Predrag Miketić je oglašen krivim što je 3. novembra 1997. godine, ispred službenog ulaza zapadne tribine stadiona "Crvena Zvezda" u Beogradu, usmrtio Cvetkovića, na taj način što je, nakon što je došao na bokserski trening ušao na službeni ulaz, u salu za trening, u prolazu se susreo sa Cvetkovićem koji je odbio da se rukuje sa njim.

Nakon završenog treninga, sa stadiona je izašao Cvetković, a onda i Miketić koji je, iz neposredne blizine ispalio 6 hitaca u kik boksera, usmrtivši ga, a potom je pobegao sa lica mesta.

Inače, Predrag Miketić je bio u bekstvu, a Srbija ga je tražila pune 23 godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica. Uhapšen je 2020. godine u Baru gde se godinama skrivao, a zatim je izručen Srbiji.

Na suđenju se branio tvrdnjom da nije on ubio kik boksera, nego njegov brat - blizanac, Nenad.

BONUS VIDEO: PRODUŽEN PRITVOR BRAĆI OSUMNjIČENOJ ZA TEŠKO UBISTVO - Misteriozna smrt žene iz Jagodine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)