OSUĐENI ZA UBISTVO VLADIMIRA BJELANOVIĆA: Manje kazne nego posle prve presude

S. J. M.

13. 06. 2023. u 13:00

STEFAN Blagojević i Predrag Ratković osuđeni su danas za ubistvo Vladimira Bjelanovića u saizvršilaštvu u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru. Viši sud u Beogradu Blagojevića je osudio na 20 godina zatvora, a Ratkovića na 16 godina zatvora i novčanu kaznu od 200.000 dinara.

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО ВЛАДИМИРА БЈЕЛАНОВИЋА: Мање казне него после прве пресуде

Predrag Ratković i Stefan Blagojević

Ratković je pored ubistva za koje je osuđen na maksimalnih 15 godina zatvora proglašen krivim i za neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, za šta je dobio osam meseci i falsifikovanje isprave - pet meseci, pa mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna. Bjelanović je takođe za ubistvo osuđen na 15 godina zatvora, ali su mu u jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora uračunate i kazne po ranije izrečenim presudama.

Viši sud danas je Ratkoviću ukinuo pritvor i zamenio ga merom zabrane napuštanja stana, dok će Blagojević iz pritvora biti prebačen na izdržavanje ranijih zatvorskih kazni.

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će uložiti žalbu na ovakvu prvostepenu presudu zbog prekvalifikacije krivičnog dela. Tužilaštvo je okrivljene teretilo za teško ubistvo, za koje su zaprećene mnogo veće kazne od 10 pa do 30-40 godina zatvora, a sud ih je osudio za obično ubistvo. Takođe su najavili žalbu i zbog ukidanja pritvora Ratkoviću.

Inače, ovo je druga prvostepena presuda Blagojeviću i Ratkoviću. Oni su ranije bili osuđeni na po 30 godina zatvora za teško ubistvo Bjelanovića u saizvršilaštvu, ali je Apelacioni sud 2018. godine ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

Bjelanović je ubijen kad je ispred zgrade sa verenicom seo u kola. Tad im se približio čovek obučen u crno i zapucao kroz šoferšajbnu. On je istrčao iz vozila i pokušao da pobegne, ali je napadač pucao na njega. Dok je bežao pojavio se i drugi napadač i na kraju ga sustigao i overio sa dva metka u glavu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)