SRBINU IZ VUČITRAN POVEĆANA KAZNA: Apelacioni sud dodao još tri godine robije

Tanjug

19. 04. 2023. u 23:37

ZORANU Vukotiću iz Vučitrna, Apelacioni sud je povećao zatvorsku kaznu sa 10, na koliko ga je prethodno osudio Osnovni sud u Prištini, na 13 godina.

СРБИНУ ИЗ ВУЧИТРАН ПОВЕЋАНА КАЗНА: Апелациони суд додао још три године робије

Foto: J. Matijević

Vukotić, koji je u trenutku hapšenja imao 49 godina, zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog 1999. godine u Vučitrnu, prvi put je osuđen 2018. godine od strane Osnovnog suda u Prištini na kaznu zatvora u trajanju od šest i po godina.

Posle žalbe i branioca i Tužilaštva, Apelacioni sud je vratio slučaj na ponovno suđenja, posle čega je Osnovni sud odredio Vukotiću kaznu od deset godina zatvora.

Apelacioni sud je u utorak usvojio novu žalbu Tužilaštva i povećao kaznu na 13 godina.

-Sud je ocenio da sve okolnosti u svom jedinstvu daju dovoljan osnov da opravdaju izricanje kazne zatvora u trajanju od 13 (trinaest) godina, uz uverenje da je sada izrečena kazna srazmerna i potpuno opravdana u odnosu na konkretnu kaznu zatvora, težinu krivičnog dela, okolnosti njegovog izvršenja i visok stepen krivične odgovornosti okrivljenog, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Branilac Zorana Vukotića, advokat Nebojša Vlajić, rekao je za Tanjug da presudu nije dobio.

-Ne mogu ništa da kažem o ovoj presudi, jer je nisam dobio. Samo na osnovu navedenih inicijala mogu da zaključim da se radi o mom predmeti, rekao je Vlajić.

Vukotić je uhapšen u okolini Nikšića, u Crnoj Gori 2016. godine, kako je tada saopšteno iz Uprave crnogorske policije, na osnovu crvene Interpolove poternice, raspisane na zahtev UNMIK-a i izručen prištinskim pravosudnim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!