IBRAHIMOVIĆ NIJE NI DOŠAO NA PRESUDU Otac ubijenog Ivana: "Kako on uopšte spava?"

S.J.M.

03. 04. 2023. u 17:25

DA je osuđen na 100 godina, nama Ivana ništa neće vratiti, ali očekivao sam veću kaznu od 10 godina zatvora. Ovo je mislim malo. Ovako nam je posle izricanja prvostepene presude Damiru Ibrahimoviću za ubistvo prijatelja Ivana Trifunovića, u Višem sudu u Beogradu komentarisao Dragiša Trifunović, otac ubijenog.

ИБРАХИМОВИЋ НИЈЕ НИ ДОШАО НА ПРЕСУДУ Отац убијеног Ивана: Како он уопште спава?

S.J.M.

Damir Ibrahimović proglašen je krivim za ubistvo Trifunovića i osuđen na deset godina zatvora. On danas nije došao na izricanje presude. Njegov branilac Nikola Ristović kazao je da je bolestan.  

- To što nije došao na presudu, dokaz je da nema hrabrosti da se suoči sa istinom. Pitam se kako on posle svega uopšte spava i da li spava - kaže nam Dragiša Trifunović. - Mi nikada nismo saznali zašto ga je ubio. Bili su najbolji prijatelji godinama, od detinjstva. Bol u porodici ostaje, mi sa njime moramo živimo. 

Inače otac je sve vreme izricanja presude plakao u sudnici i neko vreme posle u hodniku, držeći Ivanovu sliku u rukama. 

Sudija Ljudmila Miljković obrazložila je da je sud na osnovu dokaza utvrdio da je Ibrahimović izvršio krivično delo kako je to opisano u optužnici. Ovakav zaključak donet je pre svega na osnovu snimaka. 

- Ibrahimović je došao vozilom, kad je izašao potrčao je prema Ivanu, susreću se i ubada ga u grudni koš. Takođe analizom snimka ispred Urgentnog centra, jasno se uočava da Ibrahimović u trenutku kada Ivanov otac okreće leđa i odlazi ka ulazu, iz zadnjeg džepa pantalona vadi nož i stavlja ga u auto - navela je sudija. - Sud nije prihvatio odbranu Ibrahimovića da je to bio ključ ili olovka. Nije prihvaćena ni njegova odbrana da je izašao iz auta i video da je Ivan krvav, pa potrčao ka njemu da mu pomogne, jer to nije mogao videti, pošto je majica bila tamna, bila je noć i bio je udaljen. Na snimku se vidi da mu Ivan prilazi sam, normalnim hodom i ne uočava se da je povređen. Tu dolazi do fizičkog kontakta njih dvojice, pa se Ivan okreće i trči od njega, a Damir za njim. 

Sud nije prihvatio ni Damirovu odbranu da je tada sa Ivanom video još dve osobe, jer nema nikakvih dokaza da su one bile tu. 

Sudija je navela da su olakšavajuće okolnosti po Ibrahimovića njegova mladost i neosuđivanost, a otežavajuće  što mu je Ivan bio prijatelj, što nije pokazao nikakvo kajanje, već je učinio sve da se prikrije krivično delo. 

Ivan Trifunović ubijen je u noći posle dočeka Srpske nove godine 2021. On je sa Damirom Ibrahimovićem i još nekoliko prijatelja slavio je jednom stanu, zajedno su tog dana išli i po pečenje, ali se te noći na žurci nešto desilo. Ivan se vratio kući, ali je pozvan oko tro sata da izađe napolje i kad je izašao ubijen je. Otac Dragiša pošao je za njim da ga traži i naišao je oko 40 sekundi posle ubistva i video Damira kako kleči kraj Ivana i govori mu da izdrži. Njih dvojica su ga unela u Damirov automobil i odvezli u Urgentni centar. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!