20 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO POSLODAVCA: Brat ubice oslobođen optužbi

J. Ć.

31. 01. 2023. u 12:46

KAZNOM zatvora u trajanju od 20 godina sudija Višeg suda u Nišu Ivan Bogdanović osudio je Nikolu Mladenovića (38) zbog teškog ubistva svog poslodavca Draška Ranđelovića, dok je za isto krivično delo oslobodio optužbi njegovog rođenog brata Marka (41).

20 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА УБИСТВО ПОСЛОДАВЦА: Брат убице ослобођен оптужби

Foto J. Ćosin/arhiva

Tužilaštvo je zatražilo da se obojica braće osude na doživotnu robiju, smatrajući da je svim izvedenim dokazima pred sudom ustanovljeno da su njih dvojica, 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike "MIN kopex" u Nišu, sa umišljajem brutalno usmrtili Ranđelovića koji ih je angažovao radi izvođenja građevinskih radova na adaptaciji prostorija koje je uzeo pod zakup i to udarajući ga ušicama sekire i čekićem.

Kako je naš list pisao, prvobitnom presudom Višeg suda Nikola je osuđen na 20 godina zatvora, a njegov rođeni brat Marko oslobođen optužbi za teško ubistvo. Međutim, presuda je ukinuta u drugostepenom postupku u kojem je Apelacioni sud odlučivao po žalbama niškog Višeg javnog tužilaštva i odbrane Nikole Mladenovića, tako da je suđenje obojici ponovljeno.

Više javno tužilaštvo smatra da su obojica braće odgovorna za Draškovu smrt. Izricanju završnih reči prethodio je pregled snimka sa video-kamera u blizini „Min kopeks“ fabrike, na kojima se vidi kako Marko napušta objekat sa kesom u ruci, kao i da su unutar fabrike bili u radnom odelu, dok su se presvukli po izlasku.
 
Draško je u firmi "Min kopeks" 8. oktobra 2020. godine nađen mrtav u lokvi krvi. Braća su nekako u policiji uspela da izbegnu pritvor, ali su u drugom pokušaju priznali da su povezani sa ovim svirepim ubistvom sa umišljajem.
 
Nikola se prvo branio ćutanjem, a nakon što su izneti svi dokazi na sudu, odlučio je da se ipak brani. Tvrdio je da je gazdu usmrtio jer ga je zlostavljao i eksploatisao.
Nikola je u odbrani naveo da ga je Draško prvi napao i udario sekirom, ali to nije dokazano.
- S obzirom na način izvršenja, pri kojem je pokazana svirepost, pobude kojima su se izvršioci rukovodili, kao i činjenica da su otišli u Draškovu porodicu da izjave saučešće, a na dan sahrane nosili crni flor, ali i kovčeg sa posmrtnim ostacima, tražim da se obojica oglase krivim i osude najvišom kaznom, odnosno na doživotnu robiju - rekla je ranije zamenica VJT Niš Jelena Branković. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!