OPTUŽNICA PROTIV SERIJSKOG SILOVATELJA IGORA MILOŠEVIĆA: Za ugrožavanje sigurnosti predložena 34 meseca zatvora

N.B.

22. 11. 2022. u 12:44

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom sudu optužni predlog protiv Igora Miloševića, koji je nedavno pušten iz zatvora zbog silovanja. Optužnicom mu se na teret stavlja ugrožavanje sigurnosti.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СЕРИЈСКОГ СИЛОВАТЕЉА ИГОРА МИЛОШЕВИЋА: За угрожавање сигурности предложена 34 месеца затвора

Foto: Jutjub/Portal Informer

- Optužnim predlogom okrivljenom je stavljeno na teret da je 27. septembra pretnjom da će napasti na život i telo oštećene novinarke u dnevnom listu „Informer”, ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa koleginicom I. T. istoj uputio reči „Ako sam ja naumio da vas silujem, ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči”, kao i „Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči”, što je kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Milošević je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela, nakon čega mu je određen pritvor.

- U toku postupka tužilaštvo je ispitalo svedoka oštećenu J. R. i svedoka I. T. i naredilo vršenje psihijatrijskog veštačenja okrivljenog. Iz nalaza i mišljenja veštaka utvrđuje se da su sposobnost okrivljenog da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane, da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, kao i da je okrivljeni procesno sposoban - navodi dalje Tužilaštvo.

Tužilaštvo je od suda zatražilo da se po končanju postupka Miloševiću izrekne kazna od  dve godine i deset meseci, imajući u vidu da je isti višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, kao i da se prema njemu izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J. R. u trajanju od tri godine. Takođe, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna