DVOJICU SAM IZVADIO IZ KOLA, STOŠIĆA NIJE BILO: Strahinja Stojanović optužen za saobraćajnu nesreću u Rumenki dopunio odbranu

Lj.P.

17. 11. 2022. u 15:24

U NASTAVKU suđenja za saobraćajnu nesreću avgusta 2021. godine u Rumenki, u kojoj je poginuo Vukašin Stošić (17), a dvojica maloletnika P. D. (16) i N. M. (17) zadobili teške, odnosno lake povrede, danas je u Višem sudu u Novom Sadu optuženi Strahinja Stojanović (21) iz Rumenke dopunio ranije datu odbranu.

ДВОЈИЦУ САМ ИЗВАДИО ИЗ КОЛА, СТОШИЋА НИЈЕ БИЛО: Страхиња Стојановић оптужен за саобраћајну несрећу у Руменки допунио одбрану

FOTO:N. KARLIĆ

Napominjući da je na prethodnom ročištu čuo pitanje kako je automobil dospeo dole i da li se našao u vodi, Stojanović je izjavio da se setio da je automobil prvo udario u saobraćajni znak, zatim je točkovima nastavio da se kreće niz strminu.

- Sećam se da je udario zatim u drvo, okrenuo se na levu bočnu stranu i da je klizio prema kanalu – predočio je okrivljeni šta se te noći dešavalo na nasipu kanala Dunav-Tisa-Dunav. - Siguran sam da u kolima nije bilo ni kapi vode, jer do auta voda nije ni došla. Izvukao sam se kroz prozor, jer na mojim vratima nije bilo stakla. Dok sam se izvlačio izgulio sam kožu na rukama i kolenima na izlomljenu trsku.

Dopunjujući svoju odbranu, pred sudskim većem kojim predsedava sudija Nataša Vojnović,  Stojanović je ispričao da je pomogao N. M. da izađe kroz prednja desna vrata, dok se mučio da otkopča pojas. Kada je izašao, kako je rekao, ovaj maloletnik je bio dezorijentisan i krenuo je prema kanalu i upao u mulj i vodu, a on ga je izvukao na suvo.

- Posle toga sam izvukao i P. D. kroz prozor na kom nije bilo stakla – kazao je okrivljeni, dodajući da ga je ovaj pitao gde je Stole. - odmah sam legao na zemlju i rukama napipavao zadnji delo kola. Tu je bio još neko i pretraživao, gledao sam, i pipao po trsci. Vukašina nisam našao, pomislio sam da je možda krenuo na suprotnu stranu kao i N. M. Ronio sam u vodi i pipao po mulju, ali Stošića nisam našao. Izgubio sam snagu, ne znam ko me je odatle izvukao.

OGULjOTINE

KOD sada pokojnog Stošića, kako je predočio dr Vladimir Pilija, veštak sudske medicine, fiksirane su četiri povrede, oguljotine kože obraza i čela i levog lakta i nadlanice, kao i podliv oka.

Na pitanje majke sada pokojnog Stošića da li je tačno da je njenom sinu obdukcijom utvrđeno da mu je mali mozak bio otečen, dr Pilija je odgovorio da u slučaju smrti koja nastaje usled utopljenja, javlja se otok velikog i malog mozga.

Stravična saobraćajna nesreća, za koju se tereti Strahinja Stojanović, dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta prošle godine, kada je automobil u kojem su se nalazila četiri mladića sleteo u kanal DTD kod Rumenke. Stošić je vozeći automobil iz pravca Kisača, na ulazu u Rumenku, izgubio kontrolu nad vozilom volksvagen, skrenuo s puta, udario u saobraćajni znak, a zatim upao u kanal DTD. Trojica mladića su uspela da isplivaju odmah, a telo četvrtog je u kanalu nađeno tek u nedelju 22. avgusta oko 11 časova.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ekskluzivno u Španiji! Pun pansion po ceni polupansiona!