INSPEKTORA IZBO 11 PUTA: Nastavak suđenja za pokušaj ubistva, policija privela svedoka

Lj. P.

15. 09. 2022. u 16:19

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je, zbog bolesti zamenika Višeg javnog tužioca, za novembar odložen nastavak suđenja Novosađaninu Dimitriju Stankoviću (44).

ИНСПЕКТОРА ИЗБО 11 ПУТА: Наставак суђења за покушај убиства, полиција привела сведока

Mesto gde je napadnut Nikić/ Dimitrije Stanković, Foto Arhiva

On je optužen da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije Uroša Nikića (34), inspektora novosadske policije, kao i za nedozvoljeno oružje i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Svedoka Anđelu Zec, koja se od početka suđenja nije pojavljivala u sudnici, iako je nekoliko puta pozivana, izdavana naredba za njeno prinudno dovođenje i doneto rešenje o novčanom kažnjavanju u iznosu od 50.000 dinara, je u sud dovela policija.

I pre tri meseca, policija je, kako je predočila sudija Ivana Josifović, po naredbi suda trebala da privede Anđelu Zec kao svedoka, ali u tome nisu uspeli. Zvonili su i kucali na vrata njenog stana, ali se niko nije javljao. Posle toga su je pozvali preko telefona, javila im se, rekavši da je u stanu i da se tušira. Policajci su do 12 sati čekali da se ona pojavi, ali pošto nije izlazila iz stana, više puta su kucali na vrata i zvonili, ali ona nije izašla, pa su o tome obavestili sud.

Upitana da se izjasni zašto više puta nije došla da svedoči, iako je uredno bila pozvana, Anđela Zec je kazala da jeste prethodni put bila u stanu i da se tuširala, ali da policajci nisu mogli da čekaju.

- Tačno je da su bili i da sam se tuširala – rekla je svedok Zec. - Meni je, međutim, potrebno više vremena da se spremim. Kada sam napustila stan, policajaca više nije bilo. Ja jednostavno nisam bila informisana o pravima i obavezama kao svedoka, pa se zato nisam javljala sudu.

Na početku suđenja, Stanković je priznao da je u Ulici Save Đisalova, nožem „skakavcem“ izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio, nije legitimisao.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se legitomisali i rekli da su policajci, a on je pokazao i službenu legitimaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri