VLASNIK KUĆE STRAVE POSTAJE SVEDOK-OKRIVLJENI: Detalji sa pripremnog ročišta grupi Veljka Belivuka (FOTO)

V. N.

06. 09. 2022. u 08:45

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

ВЛАСНИК КУЋЕ СТРАВЕ ПОСТАЈЕ СВЕДОК-ОКРИВЉЕНИ: Детаљи са припремног рочишта групи Вељка Беливука (ФОТО)

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a prema rečima advokata koji su bili prisutni u sudnici, svedok-okrivljeni Nikola Spasojević je drugom svedoku Srđanu Laliću, koji je nedavno dobio isti status, rekao "sada smo u istom timu".

Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto Privatna arhiva

Lalić i Spasojević su zaključili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postali svedoci--okrivljeni i svedočiće protiv ove kriminalne grupe za kazne od 18 i 15 godina zatvora, koje će im biti izrečene na kraju suđenja.

Pored Lalića i Spasojevića, status svedoka-okrivljenog ima i Bojan Hrvatin, koji će protiv grupe svedočiti za kaznu od 14 godina zatvora.

OBEZBEĐENjE Pripadnici Žandarmerije ispred suda/Foto: P. Milošević

Kako "Novosti" saznaju, još jedan od optuženih mogao bi već na narednom ročištu takođe da dobije status svedoka-okrivljenog. Reč je o Vladi Draganiću, vlasniku kuće u Ritopeku, koji je, navodno, spreman da prizna krivicu u zamenu za manju kaznu. Navodno, on je poslao signal tužilaštvu da je spreman da otkrije nove zločine u zamenu za blažu kaznu.

Jučerašnje ročište bilo je nakratko prekinuto jer je u sudnici pozlilo Nemanji Đuriću, a tokom pauze nije bilo dobro ni Slađani Sekulić. Posle ukazane lekarske pomoći postupak je nastavljen.

Za sutra je zakazan nastavak pripremnog ročišta, kada će još dva advokata odbrane izneti uvodna izlaganja. Zatim će biti pročitana i druga optužnica, kojom se pripadnici grupe terete za dva od sedam ubistava.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje. Drugom optužnicom se terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na jučerašnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro došlo sa slobode, a troje svedoka-okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.

SVEDOČE O OTMICI KAPETANA

SPECIJALNO tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i još dvojice zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan. U podgoričkom Višem sudu za danas je zakazana kontrola optužnice povodom ubistva Radulovića, a plan je da se putem video-linka u sudnicu uključe i optuženi Belivuk i Miljković, koji se terete za otmicu.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković, a Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!