BILI PIJANI KAD IH JE UDARIO ČEKIĆEM? Apelacija ukinula presudu vlasniku bazena u Niškoj Banji

J. Ć.

19. 07. 2022. u 07:52

APELACIONI sud u Nišu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je pred Višim sudom Nišlija Ivica Mitić (45) osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva i naložio ponovno suđenje.

БИЛИ ПИЈАНИ КАД ИХ ЈЕ УДАРИО ЧЕКИЋЕМ? Апелација укинула пресуду власнику базена у Нишкој Бањи

Foto: V. Mitrić

Mitiću se na teret stavljalo da je 29. avgusta 2019. na bazenu "H2O" u Niškoj Banji, čiji je vlasnik, razbio glavu tada osamnaestogodišnjacima Nikoli Arsenijeviću i Đorđu Ivanoviću.

- Prvostepeni sud nije razjasnio zbog čega je smatrao da se optuženi Mitić nije osećao ugroženim, jer je dokazano da su pojedini gosti bili pod dejstvom alkohola i da je došlo do rasprave sa optuženim oko njenog trajanja. Takođe, iskazom svedoka potvrđeno je da se u trenutku povređivanja oštećenih, ispred optuženog nalazilo šest mladića i majka slavljenice Ljiljana Stojanović. U kontekstu tih navoda, nejasan je zaključak prvostepenog suda da se optuženi nije brinuo za svoju bezbednost. I psihijatar Dragana Aranđelović je ustanovila da je osećaj gneva i straha uticao na sveukupno rasuđivanje optuženog, pa je nejasno zašto je prvostepeni sud zaključio da je umišljajno nameravao da udarcima čekićem oštećene liši života - naveo je, između ostalog, Apelacioni sud.

Mitić je tokom suđenja negirao delo za koje je optužen, ističući da se našao u nezavidnoj situaciji nakon što su se gosti, mahom maloletni, previše napili i nisu želeli da prekinu slavlje. On je naveo i da je krivac za ovaj incident roditelj slavljenice, koji je doneo velike količine žestokog pića, pa su se deca brzo napila i počela da padaju po dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?