ODLOŽENO SUĐENJE BJELOGRLIĆU: Glumac se nije pojavio u sudu, naredno ročište 19. septembra

N. BIJELIĆ

07. 06. 2022. u 11:14

GLUMAC i reditelj Dragan Bjelogrlić, protiv koga se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog optužbe da je 23. avgusta prošle godine u niškom hotelu "Ambasador" udario kolegu Predraga Antonijevića, nije se danas pojavio na glavnom pretresu, na kojem je trebalo da iznese odbranu.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ БЈЕЛОГРЛИЋУ: Глумац се није појавио у суду, наредно рочиште 19. септембра

Foto: M. Anđela

Njegovi branioci, advokati Jugoslav Tintor i Goran Draganić su naveli da je njihov klijent na važnom poslovnom sastanku u Ljubljani. Zbog toga je suđenje odloženo za 19. septembar.

Advokat Tintor je istakao da je Bjelogrić dobio poziv za sastanak 1. juna i da je već sutradan o tome obavestio sud, uz molbu da se glavni pretres prezakaže. Međutim, pošto je u tom trenutku sudija bila na godišnjem odmoru, to nije moglo biti učinjeno.

- Taj sastanak je od suštinskog značaja za finansiranje projekta i lično prisustvo je neophodno - kazao je Tintor.

On je objasnio da je reč o dogovorima za snimanje filma "Lančana reakcija", koji radi u koprodukciji sa Francuzima i koji se snima u Sloveniji.

- U maju je počelo snimanje i to je verovatno najveći projekat - dodao je Draganić. - Na sastanku, koji je zakazan za isti dan kad i glavni pretres, biće prisutni svi producenti, finansijeri. Dostavićemo sudu naknadno njegov pasoški dokaz da je bio van zemlje.

NEGIRAO KRIVICU

NA prethodnom pretresu održano je pripremno ročište, na čijem samom početku je Bjelogrlić samo kratko rekao da ne priznaje krivično delo. Tužilac i odbrana su izneli svoje predloge, među kojima i saslušanje pojedinih glumaca kao svedoka. Bjelogrlićevi advokati su tada naveli da njihov klijent i Antonijević treba da odgovaraju po prekršajnoj odgovornosti.

Advokati su, uz izvinjenje, naveli da Bjelogrlić do sada nije nijednom izostao otkako je započet postupak, niti je uticao na odlaganje izvođenja bilo koje radnje, počevši od same istrage. Zamolili su sudiju da to ima u vidu.

Tužilaštvo tereti Bjelogrlića za nasilničko ponašanje, a u svom optužnom predlogu od suda traži da mu se izrekne kazna od šest meseci zatvora.

Incident zbog kog su Bjelogrlić i Antonijević završili pred sudom dogodio se tokom održavanja manifestacije "Filmski susreti u Nišu". Istragu protiv glumca vodilo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, koje je posle saslušanja Bjelogrlića, Antonijevića i drugih svedoka, obavljenih veštačenja, podiglo optužni predlog. Predmet je po odluci Vrhovnog kasacionog suda prosleđen beogradskom sudu, pošto je zaključio da iz razloga celishodnosti postupak treba voditi pred prestoničkim pravosuđem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!