TUKLI POLICAJCA I ZATVORSKOG ČUVARA: U Sremskoj Mitrovici novo suđenje sedmorici optuženih, od kojih je jedan još u bekstvu

S. KOSTIĆ

03. 05. 2022. u 20:55

PRED Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, u ponovljenom postupku održano je pripremno ročište sedmorici optuženih da su 2017. godine naneli teške telesne povrede policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu koji je radio u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici.

ТУКЛИ ПОЛИЦАЈЦА И ЗАТВОРСКОГ ЧУВАРА: У Сремској Митровици ново суђење седморици оптужених, од којих је један још у бекству

Vladimir Nedeljković je povređen u restoranu u okviru Carske palate / Foto S. KOSTIĆ

Oni su presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu, uz odluku da se održi novo suđenje, bili osuđeni na ukupno 54 godine zatvora.

- Šestorica optuženih i dalje ostaju u pritvoru, dok je Mladen Vukelić, kojem se sudilo u odsustvu, još u bekstvu. Glavni pretres zakazala sam za 10. jun - kaže sudija Milica Cvejić, koja počinje da vodi ovaj slučaj.

Ni posle četiri godine od tuče, koja je potresla i uznemirila meštane ovog kraja, nije stavljena tačka na sudski proces. Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog sumnje da su naneli teške telesne povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše telesne povrede zadobile i dve devojke, gošće lokala.

Presudom Višeg suda, koja je ukinuta, Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su na po osam godina zatvora dok je Milutinović dobio dve godine manje. Mladen Vukelić je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci, dok je njegovom bratu Milenku izrečena jedinstvena zatvorska kazna od devet godina i sedam meseci.

FLAŠAMA SEKLI OŠTEĆENE

INCIDENT se dogodio kada je izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke koje su bile u to vreme u ugostiteljskom objektu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)