MARKANOVIĆEVA NEGIRA OPTUŽBE ZA NADRILEKARSTVO: Ne priznajem delo za koje me nadležno tužilaštvo tereti

J. D. Lj.

07. 04. 2022. u 12:19 >> 12:49

RAZUMELA sam optužnicu i u potpunosti ne priznajem delo za koje me nadležno tužilaštvo tereti.

МАРКАНОВИЋЕВА НЕГИРА ОПТУЖБЕ ЗА НАДРИЛЕКАРСТВО: Не признајем дело за које ме надлежно тужилаштво терети

Foto: J. D. Lj.

Ovim rečima danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, izjašnjavajući se o optužnici, samo kratko započela odbranu Olgica Markanović, poznatija kao „barbi nadrilekarka“, koja se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Gotovo identičnu izjavu pred sudom dala je i drugooptužena Jasmina Tasić, koja je rekla:

- Sve sam razumela, ne osećam se krivom. Nevina sam.

Sud je danas ponovo odbio zahtev odbrane da se Markanovićki ukine kućni pritvor, dok Tasićka sa suđenja dolazi sa slobode.

Naredni pretres, kada će detaljnije izneti odbranu obe optužene, zakazan je za 13. maj.

Foto: J. D. Lj.

Podsetimo, one se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

U svojoj odbrani ranije pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijentima pružala je, kako je navela, uređajem "plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)