DOKTORKA SE BRANI SA SLOBODE: Istraga u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv kovid-19 u Novom Sadu

Lj. P.

18. 03. 2022. u 08:57

DOKTORKA D.P.U. (42), lekar opšte prakse u Domu zdravlja u Kaću kod Novog Sada, osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i da je ljudima koji nisu vakcinisani, sačinjavala potvrde o imunizaciji protiv kovid-19, puštena je iz pritvora.

ДОКТОРКА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Истрага у вези са потврдама о вакцинисању против ковид-19 у Новом Саду

Lj.P.

Ona će se, kako nam je rečeno u Višem sudu u Novom Sadu, u daljem postupku braniti sa slobode, jer su u dosadašnjoj istrazi saslušani svi svedoci.

Drugoosumnjičeni S.A (42), koji se tereti za isto krivično delo, i dalje ostaje iza rešetaka, i njemu je pritvor produžen do 10. aprila, s obzirom na to da nisu saslušani svi svedoci u odnosu na njega.

Osumnjičeni za falsifikovanje isprave M.B. (31) je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, pušten da se brani sa slobode. Četvrta osumnjičena u ovom slučaju, K.B. koja nije bila dostupna pravosudnim organima, u međuvremenu je saslušana u redovnom postupku, i nije joj određen pritvor.

Lekarka se sumnjiči da je iskoristivši svoja ovlašćenja i za više osoba sačinile potvrde da su primili vakcinu protiv kovoid-19 iako nisu, i da je za tu usligu, navodno uzimala nekoliko stotina evra. Doktorki su S.A. i K.B, davali svoje lične podatke, kao i za osumnjičenog M.B. kako bi uz novčanu nadoknadu dobili lažni dokaz o imunizaciji protiv korona virusa.

Kako je posle hapšenja saopšteno iz Doma zdravlja „Novi Sad“ u kojem je doktorka zaposlena, slučaj sa potvrdama o imuinizaciji je otkriven na osnovu interne kontrole pokrenute na osnovu prijava građana koji su ukazali na nepravilnosti u radu jedne doktorke, te su reagovali i nadležnim organima predočili rezultate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!