ODBRANA TAKSISTE PALA U VODU: Brat silovane devojke otkriva zašto Miletina priča "ne pije vodu"

Z. Gligorijević

20. 01. 2022. u 12:57

ROĐENI brat M. M. (29), koju je, kako se sumnja, sredinom novembra prošle godine silovao taksista Mileta Radisavljević Mile (61) iz sela Sladaje kod Despotovca, izjavio je da su rođaci, pa Radisavljevićeva odbrana da nije znao da je ona lice sa posebnim potrebama „ne pije vodu“

ОДБРАНА ТАКСИСТЕ ПАЛА У ВОДУ: Брат силоване девојке открива зашто Милетина прича не пије воду

Foto: Fesjbuk

Pošto je brat nesrećne devojke rekao da im je Radisavljević rođak, njegova odbrana da nije znao da je ona „nemoćno lice“, više „ne pije vodu“. On je rekao da je M.M. soba sa posebnim potrebama, da je pohađala specijalnu školu, ali da je nije završila.

Podsetimo, Radisavljević je kobne večeri bio na krsnoj slavi kod oca M. M., na kojoj je bila i ona sa deverom Vladom. Povezao ih je do autobuskog stajališta, kako bi uhvatili poslednji radnički autobus i odvezli se u selo u kome je M. M. udata. Međutim, kada su stigli, Radisavljević je iz taksija izbacio devera M. M., a nju odvezao na sporedni put, gde ju je, kako se sumnja, silovao.

Radisavljević nije decidirano priznao da je obljubio M. M. Rekao je da mu se ona smešila, pa je pretpostavio da je bila voljna da bude sa njim. Onda ju je odvezao na sporedni put. Policija ga je sutradan uhapsila zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem.

Brat M. M. potvrdio je da je Radisavljević trebalo da ih odveze do autobuskog stajališta, udaljenog samo 1,5 kilometar od njihove kuće, kako bi uhvatili poslednji autobus koji prevozi rudare i koji iz Sladaje kreće u 23.30. Međutim, baba Ljuba ga je pozvala i rekla da se kući vratio samo dever Vlada, takođe osoba sa smetnjama u razvoju, a da se M. M. nije vratila kući. O nemilom događaju saznao je tek sutradan kada je Radisavljević priveden. I on, i komšija, koji je takođe dao svoj iskaz, i koji je na slavi sedeo do Radisavljevića, rekli su da iz njegovog ponašanja ništa nije moglo da se nasluti. Komšija je još rekao da je Radisavljević konzumirao alkohol, ali da je on od ljudi „koji mogu da nose piće“. Pošto je sa slave otišao ranije, o svemu je saznao tek kada je uhapšen.

Oštećena M. M. je uz prisustvo punomoćnika rekla da je Radisavljević zaključao auto i odvezao ih kod crkve, gde je počinio gnusni čin. Predstoji veštačenje Sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Nišu, kojim će se utvrditi na kom je ona stepenu emocionalne zrelosti.

OTEŽAVAJUĆE OKOLNOSTI

Radisavljević je već robijao zbog dva silovanja, ali je prošlo više od 10 godina, tako da za njega neće važiti član Krivičnog zakona iz 2019. godine, po kome bi mu najmanja kazna bila polovina od najveće zaprećene kazne, što je najmanje 6 godina. Za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem zaprećena je zatvorska kazna od 2 do 12 godina, međutim, kako je reč o povratniku, Radisavljević u zatvoru može da provede i više godina, jer će prethodna silovanja biti uzeta u obzir kao otežavajuće okolnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!