POLICIJA PODMETNULA DNK? Teške optužbe na suđenju za ubistvo Blaža Đurovića, branioci traže kućni pritvor!

J.D.Lj.

17. 01. 2022. u 20:49

SUĐENjE dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu počelo je danas ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća.

ПОЛИЦИЈА ПОДМЕТНУЛА ДНК? Тешке оптужбе на суђењу за убиство Блажа Ђуровића, браниоци траже кућни притвор!

Foto: P. Mitić

Optuženi Darko Vesković i Nemanja Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gde im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Veskovićev advokat Zora Dobričanin na današnjem suđenju je navela da je gotovo sigurna da je DNK njenog branjenika koji je uzet sa puške kojom je počinjeno ubistvo, podmetnut od strane policije. Ona takođe tvrdi da je Vesković za vreme Đurovićevog ubistva bio na Kosovu, za šta imaju pisane dokaze i svedoke koji će to da podrže. Dobričanin osporava dokaze koje je predložilo tužilaštvo, jer navodi da nisu pribavljeni na legalan način zbog čega traži da se ti dokazi ne koriste u postupku.

Veskovićev branilac se požalila na zdravstveno stanje svog branjenika navodeći da pije antibiotike već 300 dana i zbog toga zatražila kućni pritvor. Advokati oba optužena su na kraju suđenja zatražili ukidanje pritvora, što je sud odbio i zakazao sledeće suđenje za 3. mart.

Foto: P. Milošević

Zora Dobričanin

Pored Veskovića kao saizvršilac u ovom ubistvu optužen je Nemanja Ivanov i obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo Đurovića. Advokat Nemanje Ivanova Dejan Lazarević na suđenju je rekao da nema dokaza da je njegov branjenik bio u automobilu koje se u optužnici navodi kao auto iz kog je pucano na Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil. Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

BONUS VIDEO - KOMŠIJE UBIJENOG RADOSLAVA: Nismo boljeg čoveka imali od njega, a sad ga, nažalost, više nema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba