ZAKAZANO SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ: Na optuženičku klupu 2. marta

N. B.

11. 01. 2022. u 14:03

DIJANI Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki MUP-a, zakazano je suđenje u Specijalnom sudu za 2. mart, nezvanično saznaju "Novosti".

ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ ДИЈАНИ ХРКАЛОВИЋ: На оптуженичку клупу 2. марта

Foto: I. Marinković

Pošto je protiv nje podnet optužni predlog, neće biti održano pripremno ročište, već će odmah početi suđenje.

Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu odbio je danas žalbe branilaca bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović na rešenje kojim joj je 24. decembra ponovo određen pritvor.

Ovom odlukom potvrđeno je rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda), precizirala je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Hrkalovićeva je dva meseca bila u pritvoru, do 10. decembra, kada je puštena da se brani sa slobode, nakon što je tužilaštvo za organizovani kriminal protiv nje podnelo optužni predlog sudu.

Na odluku o ukidanju pritvora žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj predlog ponovo razmotri, nakon čega joj je pritvor ponovo određen 24. decembra odlukom Specijalnog suda i to zbog opasnosti od bekstva.

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora.

Hrkalovićeva se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i nadležnog zamenika Višeg javnog tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

BONUS VIDEO: DARKO ŠARIĆ - Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Policajac iz Vršca priveden na saslušanje